Mange tilmeldinger til ungdomsturneringerne

Der har i denne sæson været gang i tilmeldingerne til ungdomsturneringerne – både i DT og i de lokale holdturneringer. Dette er Bordtennis Danmark selvfølgelig rigtige glade for og er positive over, at de spillere, som er klar til at spille holdturnering, kommer ud at spille og får nogle gode sportslige og sociale oplevelser.

 

Ungdoms DT

I Ungdoms DT er hele 36 hold tilmeldt. De 36 hold fordeler sig udover 9 hold i Juniorligaen, 10 hold i Drengeligaen og 18 hold i Pigeligaen – hvilket er SUPER FLOT! Før sommerferien stod Pigeligaen til ikke at blive afholdt, da der kun var tre sjællandske hold tilmeldt.

Dog satte Marielle Nielsen, Pigekoordinator hos Bordtennis Danmark, og Anne Diness, Bestyrelsesmedlem i Bordtennis Danmark, sig sammen med turneringsgruppen for at udtænke en ny turneringsstruktur for Pigeligaen, så flere (alle) piger kan komme ud at spille og få gode oplevelser i trygge rammer.

De 18 hold i Pigeligaen består i den nuværende sæson af syv jyske hold og 11 sjællandske hold.

Den ”nye” Pigeliga er en del af Bordtennis Danmark pigestrategi, hvor der arbejdes på at få flere pigespillere i bordtennis. Derfor er vi også rigtige glade for, at hele 18 pigehold er tilmeldt Pigeligaen i den nuværende sæson.

 

De nye ændringer i Pigeligaen i sæsonen 2022/23:

  • Den ”nye” Pigeliga er tiltænkt alle pigespillere – begyndere såvel som øvede – som er født i år 2008 eller senere.
  • Der er tre spilledage på en hel sæson, og pigerne er meget velkomne til også at stille op i andre turneringer. Der afholdes en samling i efteråret (Øst+Vest) og en i foråret (Øst+Vest) – samt en afsluttende landsdækkende finalesamling på Fyn, hvor samtlige Pigeligahold inviteres med til Slutspil og Pigedag.
  • Den afvikles som en prøverække og vil være åben for indløsning af B-licens hele sæsonen – i det hele taget vil ”fleksibilitet” være et nøgleord. Alle piger, der har lyst, skal kunne deltage uanset klubtilhørsforhold, og ingen piger skal begrænses i deltagelse i andre rækker, fordi de spiller Pigeliga.
  • Alle hold spiller gratis i Pigeligaen i sæsonen 2022/23.

 

Lokale ungdomsholdturneringer

Ikke nok med, at der er mange tilmeldinger til ungdoms DT, så har der også været en del tilmeldinger i de lokale ungdomsholdturneringer. På Fyn er 28 ungdomshold tilmeldt og på Sjælland er 49 ungdomshold tilmeldt. På trods af de mange tilmeldinger på Fyn og Sjælland så er ungdomsholdturneringen desværre blevet aflyst i Jylland på grund af for få tilmeldinger.

Der er først tilmeldingsfrist for de bornholmske ungdomshold mandag den 15. december 2022. Så der er rig mulighed for at få endnu flere hold tilmeldt ungdomsturneringerne.

 

Overordnet set er Bordtennis Danmark rigtige glade for de mange tilmeldinger i ungdomsholdturneringerne, som er med til at understøtte vores strategi om at vækste i antallet af medlemmer ved at fastholde og rekruttere medlemmer. Det kan stærke og gode holdturneringer være med til, idet spillerne både kan udvikle sine bordtennisfærdigheder, være sociale med jævnaldrende, hvor de kan få nye venner og indgå i et bordtennisfællesskab.