Masser af stillingsopslag

Den frivillige børnetræner og leder har rigtig mange opgaver og udfordringer, både før, efter og i forbindelse med træningen og kampe.

De mange opgaver som:

træner
holdleder
praktisk gris
seddelskriver
kørselsordner
juleafslutningskoordinator
turnerings/stævnetilmeldingskoordinator
kagebager til diverse arrangementer
dommer ved kampe
artikelskriver til hjemmeside og lokalavis
og meget meget andet…

– kan godt blive en meget stor mundfuld for en frivillig træner. Nogen gange kan alle disse opgaver ligefrem betyde, at det er svært at rekruttere børnetrænere.

Forældrene er en stor og meget vigtig ressource for et børnehold, og der er faktisk rigtig mange forældre, som gerne vil hjælpe til, så børnene får de bedst mulige betingelser i forbindelse med deres fritidsaktivitet.

Nogen gange kan det dog være vanskeligt at rekruttere forældrene, og måske er det fordi, at det kan være lidt uklart hvad og ikke mindst hvor meget, man siger ja til, når man involverer sig i klubarbejdet. De fleste kender til at tilbyde ”lillefingeren” og derefter få taget ”hele armen”.

Derfor kan det være nemmere som forældre – og andre frivillige – at sige ja til at hjælpe til med opgaver, som er defineret på forhånd, så de er overskuelige og tilgængelige.

Vi skal nemlig passe på de frivillige, både forældre og alle de mange andre, der gør en kæmpe indsats for idrætten, og det gør vi kun ved at hjælpe hinanden og løfte i flok.

Måske kan du og din klub lade dig inspirere af filen herunder, hvor de forskellige ”stillingsopslag” er målrettet forældreressourcerne, så både børn, træner og forældre får en dejlig oplevelse med klublivet og frivilligt arbejde.

Stillingsopslag (doc)
Eksternt link til TDC Webdisk

Forfatter: Annette Westermann
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: annette.westermann@dbtu.dk