Maze klar til 3x Pro Tour…?

Fredag tager Michael Maze første skridt i en tredelt udfordring, der – forhåbentlig – vil vare de næste tre uger, og som – endnu mere forhåbentlig – vil bringe kvalifikationen til næste års Olympiske Lege i hus..

I Toulouse indledes French Open, hvor den danske etter har en seedning til 1/8-finalen at forsvare – dernæst går turen – forhåbentlig – videre til Bremen og Stockholm, hvor de traditionsrige German Open og SOC afvikles de to næstfølgende uger.

Målet er direkte kvalifikation til OL i kinesiske Beijing om 10 måneder – kravet er en plads på en ”renset” Top 20-liste, hvor Maze i skrivende stund er placeret på lidt usikker 15. plads.

Peter Sartz er med hele vejen rundt omkring i Europa – og han er realistisk optimist på OL-bejlerens vegne:

”Jeg tror to pladser i 1/8-finalerne i de tre turneringer er nok til en OL-plads, og måske kan mindre også gøre det”, siger sportschefen om det forventelige krav til det danske es – og fortsætter:

”Der er 7-8 spillere, der har en realistisk mulighed for at tage de sidste pladser til OL – mange tænker taktisk om de skal stille op, da de risikerer at miste flere verdensranglistepoint end de kan vinde”.

Den kroniske skade
Michael Maze har de sidste uger været ramt af en nærmest kronisk rygskade, der har bremset ham kraftigt i et ellers resultatmæssigt flot efterår.

Trods en stor indsats af fysioterapeut Kim Larsen, måtte Maze strække våben under Russian Open, hvor skaden – i løbet af én enkelt bold – brød op, og betød exit i den efterfølgende 1/8-finale

Derefter måtte Maze nødtvungent spille ligakamp i Frankrig for Levallois, hvor han for halv kraft tabte sine to kampe.

OL-skånekost
At det danske OL-håb har en skrøbelig fysik, er et faktum Peter Sartz er fuldt bevidst om – og han har da også på forhånd gjort sig tanker om dette ”ømtålelige” emne:

”Michael blev skadet, da han i løbet af to dage spillede fem hårde kampe ved Super Cup, og dernæst deltog ved Russian Open – dette betød afbud til det efterfølgende Austrian Open, og en spildt chance for at opnå ranglistepoint til OL-udtagelsen”, siger en ærgerlig sportschef, der langtfra har en 100% fit-for-fight spiller til rådighed:

”Michael kan stadig ikke spille for fuldt på fuld tid, og det er langt fra sikkert han kan gennemføre alle tre Pro Tour-afdelinger + en ligakamp i Paris – hvis det går godt i Frankrig, er det ikke umuligt vi sparer ham i Tyskland, for at være bedre forberedt til SOC, der er sidste turnering inden der udtages til OL”.

En politisk skandale
Netop ved føromtalte Super Cup i russiske Kazan, hvor Maze opnåede en flot 3. plads blandt de otte bedste europæiske spillere, troede alle, at Maze scorede gode points i selvsamme OL-regnestykke, men her havde bl.a. Peter Sartz forregnet sig:

”I sommers fik Danmark sammen med flere andre lande forsikring fra ITTF om at resultaterne ved Super Cup talte til verdensranglisten, men under turneringen kom der en kontramelding, da verdensforbundet opfattede det som en invitationsturnering.

Både Belgien, Tyskland og DBTU har protesteret til ITTF, men uden held”, siger sportschefen, der bestemt ikke er imponeret over verdensforbundet i almindelighed og præsidenten Adham Sahara i særdeleshed:

”Dette er intet mindre end en idrætspolitisk skandale, og nogen i ITTF må have en dårlig smag i munden – det virker til præstenten uden skrupler har overrulet den ansvarlige på dette område”, slutter en tydelig skuffet sportschef inden der er afrejse til Toulouse og en mere lige kamp:

Mod OL 2008 i Beijing…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk