Maze skuffet efter exit

Maze tabte til VM i semifinalen mod Ma Lin, der på dagen var en klasse bedre
I starten af kampen kommer Maze bagud med 0-5, og man kan se at det her er stort for Maze – han møder verdens nummer to på hjemmebane, med 10.000 tilskuere på plads i Shanghai Gymnasium. Ma Lin spiller med uhyggelig meget skru, og Maze får spillet lidt for aggressivt på nogle bolde, der ryger ud i stedet for ind. Maze får samlet sig og rykker til 7-6, nu er han med, men kun for at tabe sættet 7-11. 1. sæt bølgede frem og tilbage med serier af point til den ene spiller, og Maze kommer ud som taber.
 
I andet sæt begynder Michael godt og kommer foran med 6-4. Her vinder han flere på lange stik mod Ma Lins forhånd og Baghånd. Maze går desværre i stå og der kommer flere nemme fejl, hvor Maze looper ud over bordet. Ma Lin tager syv bolde i træk, og vinder 2. sæt med 11-6. Ved 10-6 til Ma Lin tror Maze sættet er ovre, og går hen mod Peter Sartz inden dommeren tager fat i ham og får ham tilbage. Maze ser ikke ud til at være 100% med.
 
I tredje sæt er forcerer Maze endnu mere, og laver mange fejl, Ma Lin begynder dog også at fejle, og de to følges ad hele vejen, men igen med Ma Lin som vinder 11-9.
 
I fjerde sæt er løbet kørt tror man. Maze kommer bagud med 2-7, måske har den ballonbold som Ma Lin vandt ved 1-2 sat negative tanker igang? Dog ikke mere end at Maze kæmper videre, og leverer nogle fantastiske bolde til sidst. Han når frem til 9-10, og man tror fortsat en lille smule på endnu en fantastisk overraskelse, men nej – Maze taber 9-11 i fjerde sæt, og semifinalen bliver endestationen ved VM.
 
Maze taber 0-4 til Ma Lin, Kina. 7-11, 6-11, 9-11, 9-11
 
Efter kampen var Maze til dopingkontrol, og verdenspressen måtte vente en time på den nye stjerne, som af de kinesiske medier er blevet døbt Kineserdræberen. Alle har dyb respekt for det Maze har leveret, og det er næsten med vemod at de tager afsked med Maze ved VM.
 
“Jeg synes Ma Lin spiller utrolig klogt og godt i dag, og jeg viste at jeg skulle spille den bedste kamp i mit liv for at slå ham, og det gør jeg ikke. Jeg spiller måske 85%, og laver alt for mange uprovokerede fejl. For at slå ham, og sætte ham under press, er det vigtigt at vinde et af de tre første sæt, det gjorde jeg ikke selvom jeg havde chancerne. Lige nu er jeg skuffet over at mit spil ikke var optimalt, men jeg må også acceptere at Ma spillede bedre end mig i dag. Om nogle timer eller dage, vil jeg se tilbage på VM og være glad for mit gode resultat, og jeg vil give den en ekstra tørn i træningslokalet, så jeg kan være endnu bedre forberedt næste gang.” Sagde Michael Maze efter kampen.
 
Kineserne har fået en ny helt, og mange af de europæiske og kinesiske medier peger på vigtigheden af at der er gode konkurrenter til kineserne, der ved dette VM løber med alle fem guldmedaljer. Michael Maze får bronze, og det bliver kun den anden europæiske medalje ved dette VM.
 
 

Forfatter: JH
Kontaktperson tlf.: 30 53 94 35
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk