Maze varmer op i Odense

Maze varmer op til VM i Odense
Roskilde med Michael Maze, Finn Tugwell og Allan Bentsen tager nu hul på slutspillet. De tårnhøje DM-favoritter møder OB på mandag kl. 19 i Odense Idrætshal.

Michael Maze befinder sig i en træningsfase frem mod VM i Yokohama, og der er ikke andre opgaver på programmet end semifinalerne mod OB, inden Michael Maze rejser til Japan 23. april. VM begynder fem dage senere.

Hård træning var måske en del af forklaringen på det dårlige resultat i German Open i forrige weekend, hvor femteseedede Maze skuffende røg ud i første runde efter 2-4 til rumænske Constantin Cioti.

“Cioti spillede godt, og jeg har før haft problemer mod ham, så ingen undskyldninger. Men jeg har været igennem nogle hårde træningsuger og føler ikke, at jeg har det store overskud lige nu.

– Men VM har førsteprioritet og derfor trænede jeg rigtig hårdt også i ugen op til German Open, selvom det passer mig bedre at trappe træningen lidt ned op til turneringer,” siger Michael Maze, hvis bedste VM-resultat er bronzemedaljen fra Shanghai i 2005.

Michael Maze er nr. 15 på den aktuelle verdensrangliste, så her er der et godt stykke ned til mandagens modstandere, hvor Morten Hyrup Rasmussen er bedst placerede OB-spiller som nr. 498.

“Det ville lyde dumt, hvis vi afskrev os favoritværdigheden,” siger Roskildes sportschef Allan Bentsen med et stort smil.

Dog var Morten Hyrup Rasmussen tæt på at besejre Finn Tugwell (89 i verden), da Roskilde senest gæstede Odense. OB-talentet var foran 7-2 i femte og afgørende sæt, før Finn Tugwell fik trukket sejren i land med det yderste af neglene.

“Jeg har efterhånden slået Morten nogle gange, og det blev måske lidt af en sovepude.

– Jeg spillede ikke så taktisk klogt, men jeg husker kampen godt, og jeg vil forsøge ikke at lave de samme taktiske fejl på mandag. For så kan det hurtig gå galt,” siger Finn Tugwell, der efter træningen i Brøndby-centret at dømme endda virker en tand skarpere, end da han vandt DM i Kerteminde for tre uger siden.

De øvrige spillere i opgøret ventes at blive He Ke Yi (Roskilde) og Mikael Mathiasson, Rasmus Klein-Døssing og Lars Hauth (OB).

I OB håber man, at begivenheden kan tiltrække et rekordstort antal tilskuere til en bordtenniskamp i Danmark mellem to danske hold.

Udover at byde på bordtennis i verdensklasse har man i OB hyret en professionel DJ til at styre musikken og en speaker, der guider publikum gennem kampen.

Dertil vil der være underholdning i pausen og generelt fantastiske rammer i danmarks bedste bordtennisarena i Odense Idrætshal.

Entré: Voksne 40 kr. Unge under 18 år 20 kr. Returopgør i Roskilde: 6. april, evt. 3. kamp 8. april.

Læs stort interview med matchvinderen fra kvartfinalen mod København, Rasmus Klein-Døssing på ob-bordtennis.dk – interviewet blev lavet inden kvartfinaleserien. Samme sted kan du også læse interviewet med Morten Hyrup Rasmussen fra tidligere på sæsonen.

– kampplakaten til OB v Roskilde kan ses hos FBTU (doc)…

Forfatter: Mads-Peter Jannings
Kontaktperson tlf.: 26 28 23 62
Kontaktperson e-mail: rasmussen.engvej@galnet.dk