Med på holdet

Kategori: 
Dato: 
05.11.2020

Thor B. Christensen har siden marts været en del af træningsgruppen i Idrættens Hus. Hør ham fortælle om, hvordan det har været.

Thor B. Christensen. Foto: Jim Christensen.

Søndag den 1. marts fik 19-årige Thor B. Christensen sit nationale gennembrud, da han ved senior-DM i Odense vandt sin første DM-titel som senior ved at vinde herredouble-rækken sammen med Anders Lind, som han kort forinden havde tabt til i semifinalen i single. Thor havde i kvartfinalen besejret veteranen Finn Tugwell.

10 dage efter lykkedes det for Thor at spille sig videre fra puljen ved Polish Open i Gliwice, da turneringen efter kvalifikationspuljerne var færdigspillet blev suspenderet den 12. marts. I hovedturneringen skulle Thor have mødt engelske Samuel Walker, nr. 83 på verdensranglisten.

Tilbage i Danmark tog Thor studentereksamen på Rødovre Gymnasium, inden han blev tilknyttet træningsgruppen i Idrættens Hus, hvor landstræner Linus Mernsten kan glæde sig over at have det danske landshold samlet en stor del af tiden. I gruppen tæller bl.a. Jonathan Groth, Anders Lind, Tobias Rasmussen, Antoine Hachard (Frankrig), Ibrahima Diaw (Senegal), Thor B. Christensen, Mikkel Hindersson og til tider Michael Maze, Martin Buch Andersen og Patrick Skarsholm.

Thor har indledt sin tredje sæson på Herlevs hold i Bordtennisligaen og så spiller han samtidigt i BTK Rekord i den næstbedste svenske række Superettan, hvor han har vundet sine fire første kampe.

Som for alle andre så er det heller ikke blevet til så mange kampe for Thor, men han var med ved invitationsturneringen F&I Masters i Roskilde den 21/8-2020, hvor han erstattede Anders Lind. Ved den lejlighed tabte Thor bl.a. med 3-2 i sæt til Ibrahima Diaw efter en god indsats.

Ugen efter pressede Thor VM-finalisten i herresingle fra 2019 Mattias Falck ud i et femte- og afgørende sæt i ottendedelsfinalen ved Halmstad Masters, hvor svenskeren vandt med 3-2 (11-13, 11-4, 11-7, 9-11, 11-5). Forinden havde Thor vundet tre kampe.

Bordtennis Danmarks udsendte har sat Thor stævne, inden et af de for ham otte ugentlige træningspas i Idrættens Hus i Brøndby. Hør ham fortælle om, hvordan det har været at blive en del af en så stærk træningsgruppe:

Interview med Thor B. Christensen.

Thor B. Christensen træner med Ibrahima Diaw.

På bordet nærmest spiller Jonathan Groth med franskmanden Esteban Dorr, der er på gæstevisit med sin franske træner til højre i billedet. Midt i billedet er det den danske landstræner Linus Mernsten. På det mellemste bord træner Thor B. Christensen med Ibrahima Diaw og til højre på bordet længst væk er det Antoine Hachard og Mikkel Hindersson. På bordet i baggrunden kan man skimte Mie Skov, der træner med Valeria Hachard under opsyn af dameansvarlig i BTDK Magnus Mallander.

 

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09