“Meget mere end bordtennis”

 DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE

Når DBTU’s sportschef, Peter Sartz senere i dag ankommer til verdens absolutte midtpunkt de næste to uger, den kinesiske hovedstad Beijing, er det tredje gang i træk han er med på bænken ved De Olympiske Lege – og tredie gang han skal være coach for Michael Maze.

På trods af at den danske duo er de sidst ankomne til legene, er der stadig 1½ uge til Maze – og dermed også Sartz – skal i kamp. Tiden skal bruges til akklimatisering og træning op til OL-premieren, der for dansk vedkommende er d. 21. august:

“Det er vigtigt vi får trænet i kamphallen, så meget, som muligt inden holdturneringen starter på onsdag – derefter kan vi kun træne i opvarmningshallen.

Danmark er gået sammen med de andre nationers spillere, der ikke deltager i holdturneringen, og det betyder Michael skal træne med bl.a. Vladimir Samsonov og Jean-Michel Saive de næste par dage”, siger sportschefen, der mener fraværet i holdturneringen gavner Maze’ chancer:

“Det er en fordel ikke at have spillet mange kampe i fht. en del af de spillere Michael skal måle sig med – og det at han i sin første kamp måske skal møde en spiller, der har spillet mange kampe, betyder ikke noget, med den kompromisløse spillestil han har.

Første kamp handler om meget mere end bordtennis – her er det den mentale styrke, der tæller. Man skal kæmpe på en anderledes måde, og selvom første kamp altid er speciel for alle, så har Michael nu erfaringen, der gør han vil være klar fra start”, siger Peter Sartz inden lodtrækningen senere i dag:

“Det er selvfølgelig interessant med lodtrækningen, men man ved først efter kampen, om den har været god”, slutter sportschefen fra Kina.

– læs alle OL-nyheder, find div. OL-links, m.v. under OL 2008

 DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE  DE OLYMPISKE LEGE 

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk