“Mentalt er jeg på toppen”

Jonathan Groth sørgede for en positiv overraskelse på førstedagen ved Danish Open i Frederikshavn, da den 16-årige juniorlandsholdsspiller slog den tre år ældre og over 200 pladser på verdensranglisten højere placerede nordmand, Espen Rønneberg.

Dermed fik Groth en perfekt indledning på Pro Tour-afdelingen, der efter fem sæsoners pause er tilbage på dansk jord.

Dansk jord havde teenageren ikke meget af under fødderne i sidste måned, hvor både jul og nytår blev fejret i Kina sammen med fire andre ungdomslandsholdsspillere – og netop det ophold har efter Groths egen mening ham et ekstra boost inden fx. Danish Open:

“Mentalt er jeg på toppen efter træningslejren i Kina, og jeg har meget overskud, når jeg spiller kamp – jeg troede på jeg kunne slå Rønneberg, selvom han selvfølgelig var favorit.

Jeg prøvede at spille mit eget spil, og styre kampen, og fik hurtigt et overtag, som holdt hele kampen”, siger Groth om sejreb over den norske seniorlandsholdsspiller, der på imponerende vis blev vundet uden sættab.

Ungdomslandstræner Mads Flod-Sørensen bakker sin spiller op ang. betragtningerne om den mentale side: “Jonathan fik hovedet sat på plads i Kina, og han tog store skridt i den rigtige retning.

Han er mentalt ovenpå, hvilket også kommer til udtryk, når man coacher ham, hvor han giver god respons, og hvor han bedre end tidligere reagerer på de taktiske ændringer, der er under en kamp”, siger Mads Flod-Sørensen, der også var godt tilfreds med Groths indsats mod Rønneberg:

“Jonathan fik hurigt styr på serv og serveretur – han gjorde de rigtige ting, og holdt det simpelt hele vejen igennem. Netop det sidste er ikke det han er allerbedst til til træning, så det var positivt at se, og jeg ser frem til fortsættelsen”, siger en forventningsfuld ungdomslandstræner.

Jonathan Groth ser også frem til de næste kampe, og selv om chancerne formentlig er størst i U21-rækken, der spilles senere på ugen, er blikket indtil videre udelukkende rettet mod den videre deltagelse hos de voksne:

“Jeg tænker slet ikke på U21-turneringen endnu – jeg har en svær kamp mod Jon Persson (svensk landsholdsspiller), som jeg fokuserer 100% på”, slutter en tilfreds Jonathan Groth”, inden det går løs med næste udfordring i kvalifikationsturneringen til Herre Single senere i dag…

Danish Open 2009 afvikles i perioden 21.-25. januar i Arena Nord i Frederikshavn – læs mere om den danske afdeling af ITTF’s Pro Tour ved at følge linket herunder…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk