Mere dansk drengesucces

I perioden den 18-21. juni 2007 var ØBTU, med DBTU’s tilladelse, taget til North European Table Tennis Event, også kaldet NETU i Tallinn.

I grove træk kan man godt lave en lille parallel til 6-nationers turneringen, og i år deltog 7 forskellige nationer fra de skandinaviske og baltiske lande.

ØBTU havde udtaget de netop to også EM for Ungdom-udtagne spillere Sebastian Haack og Jonathan Groth, samt Mads Harslund til drengeholdet, mens juniorholdet bestod af Tobias Lau, Morten Schiøttz, og Casper Tingleff.

Førstedagen startede modsat andre turneringer med singleturneringen, og her vandt Groth drengerækken uden de store problemer, mens Harslund og Haack blev hhv. nr. 13 og 18.

Niveauet blandt spillerne viste sig at være meget svingende, og vigtigheden af at man tog én kamp ad gangen og fokuserede 100 % på denne, blev for alvor skitseret.

Mange af de kampe som blev tabt, var typisk mod boldsikre spillere, og mod typer som disse stressede spillerne nogen gange for meget og glemte at variere og holde fokus på deres egne styrker, frem for at tilpasse sit spil efter modstanderens. Dog skal det ikke tage noget fra Groth der niveau og spillemæssigt mindst var 2 klasser over sine modstandere i singleturneringen.

netu07_groth_300.jpg

I junior blev Lau bedste dansker på en 7. plads, Tingleff nr. 8 og Schiøttz nr. 20 efter en noget svingende præstation. Fejlniveauet på de tre første bolde var generelt alt for højt, og selvom de fleste nationer ikke stillede med A-landshold, bliver du alligevel straffet hvis du ikke er skarp på de første bolde, og det resulterede i at vi ikke var med der hvor det var rigtigt sjovt.

Men efter spillerne fik analyseret og tænkt over hvilke fejl de havde lavet, var spillerne på juniorholdet som forvandlet dagen efter.

Her blev det bl.a. til sejr over de senere vindere, Finland 3-1, og da de to hold som røg i vinderpuljens indbyrdes resultat blev taget med over, havde holet allerede en sejr i den nye pulje.

Desværre blev begge kampe på sidstedagen tabt med knebne 3-2 mod hhv. Norge og Sverige. Det betød uheldigt nok at holdet blev sorteper og måtte tage til takke med en 4. plads, lige udenfor medajlerækken. Lidt ærgerligt da der var masser af muligheder mod både Norge og Sverige, til at afgøre tingende til vores fordel.

Drengeholdet blev nr. 4 efter at være blevet nr. 2 i det indledende gruppespil hvor holdet led et klart nederlag til Litauen på 3-0.

I denne kamp mod 2 rimelig habile spillere, var drengene ikke helt klar fra start af, og det betød for mange lette og uprovokerede fejl, hvilket kostede i sidste ende. Man sætter sig selv i en lidt for svær situation hvis man gang på gang skal spille ud fra 0-1 eller 0-2 før man får sit eget spil i gang!

Den sidste kamp mod Letland om 3-4. pladsen blev desværre tabt med 3-2, trods pæne føringer undervejs, men alt i alt synes jeg at turen set med udviklingsmæssige briller var meget vellykket og jeg er sikker på at spillerne har fået en masse med hjem.

netu07_spillere_300.jpg

Forfatter: Martin Baltzer
Kontaktperson tlf.: 29 80 68 85
Kontaktperson e-mail: mo@oebtu.dk