Det er ganske vist. Dåbsattesten lyver ikke. Den siger født den 1. september 1981, og så behøver man jo ikke hedde Einstein (Maze’ vending) for at regne ud, at Michael Maze nu runder de 40 år .

Han er hverken fed eller færdig men kan kalde sig veteranspiller, og er heldigvis stadig er aktiv på Roskildes hold i Champions League. 

Michael Maze er blevet et ikon, kendt i det ganske land og rundt i den ganske verden.  En kinesisk taxachauffør nævnte en gang, at han kendte tre danskere: H.C. Andersen, Laudrup og Maze.  I Kina -bordtennissportens moderland – er han uhyre populær, og der flokkes ofte yngre kinesere af modsat køn omkring det hotel, hvor han måtte bo, og han er stadig en rock star.

Der har været mange gode spillere i dansk bordtennis gennem tiderne, men Michael Maze var spilleren der ikke bare brød igennem den kinesiske mur, men også spilleren der brød den kæmpe barriere, der er fra at være god til også at vinde medaljer. 

De største bedrifter faldt i 2004, 2005 og 2009. I 2004 vandt han sin første store titel, da han vandt Europa top-12. Det blev senere i 2004 til bronzemedaljen i herredouble ved OL i Athen med Finn Tugwell. I 2005 europamesterskabet i hold på hjemmebanen i Aarhus, og nogle måneder senere brød han igennem den kinesiske mur, da han i Shanghai vandt bronze i herre single blandt andet efter sejre over 2. seedede Wang Hao med 4-0 og i den legendariske kamp mod Hao Shuai, hvor han bagud med 0-3 og 7-10 liggende på gulvet fik returneret bold og vendt kampen til 4-3, hvor flosklen om at alt kan ske, så længe bolden er rund, blev til sandhed. 

Disse kampe bør være tvangspensum for alle bordtenniselskere, og er stor kunst. Maze med ufatteligt ballonforsvar og ufattelig kampgejst foran begejstrede 9.000 tilskuere. Maze prydede forsiderne på de kinesiske aviser i de dage, og han tog den kinesiske presse med storm, da han indledte pressekonferencen efter sejren over anden seedede Wang Hao med at prise publikum og den kinesiske presse for deres store bordtenniskunnen.  

Maze har ikke kun været en mester ved bordet. Han har også altid været mester i at give pressen en god overskrift og en meningsfuld historie.

Michael Maze besidder et enormt talent, en uhørt stor sejrsvilje og en ganske pæn portion temperament, hvilket mange dommere og bordtennisborde kan bevidne.

I 2009 oplevede han et andet højdepunkt, da han blev europamester i herre single og fik sølvmedalje i holdturneringen og gik ubesejret gennem turneringen med 16 sejre i træk, blandt andet to over den evige rival Timo Boll, Tyskland. 

Michael Maze har desværre også været manden med de mange skader. Det er blevet til hofte og knæoperationer, som desværre kom til at præge perioder i karrieren. 

Dette ændrer dog ikke ved, at han er den største spiller i dansk bordtennis historie og en af de største personligheder i dansk idræt i nyere tid.  Han har om nogen været med til at skabe en større interesse for bordtennissporten.

hædersbevisninger: Kronprinsen Fond, Sportsjournalisternes pris og Se og Hør fonden. BTs guld i 2005. Årets spiller i 1997, 1999, 2001, 2003, 2004, 2006, 2007

Michael Maze spiller stadig på Roskildes hold i Champions League, hvor holdet er seedet som nummer 7 i årets turnering, og ved siden af har han nu også titel af restauratør af to restauranter på Amager og i Nordhavn.
 

 

Facts om Michael Maze

Michael Maze, født den 1/9 1981

Klub: Roskilde bordtennis

Michael startede som 7- årig med at spille bordtennis på fritidshjemmet i Fakse og kom via Kvik Næstved til Borussia Düsseldorf, hvor han har spillet fem år. Efter et år i Levallois og en tur i Uralbjergene hos UMMC i Ekatarinenburg, hvor den sidste zar i øvrigt blev myrdet, spiller han nu igen i Roskilde Bordtennis.

Han deltog ved sit første EM som 11-årig. I 1995 vandt han sølv i holdturneringen og vandt bronze i double sammen med Jesper Dahl. I 1996 vandt Maze drengesingle uden at afgive sæt. Og sølv i drengedouble med Gudmundur Stephansson. 

I 1999 vandt Michael Maze alle de store juniorturneringer. Han gik ubesejret gennem Europa top-12 for juniorer. Han var topseedet i single ved europamesterskaberne i juli 99’ i Frydek Mistek i Tjekkiet, men han stod for presset, og vandt overbevisende herre junior single som den første dansker nogensinde.  

Som ungdomsspiller:

Europamester i herre junior i single og double 1999.

Vinder af Europa top 12 juniores 1999.

Europamester i drenge single 1996.

Senior:

I 2000 var han på holdet, der vandt bronze ved EM i Bremen.

Vinder af Europa top-12 2004

OL-bronze 2004 i herre-double med Finn Tugwell

Europamester hold 2005 i Århus

Bronze VM i Shanghai i herre single 2005

Bronze EM single 2007

Nr. 11 på verdensranglisten,