Midtjyllands røde tråd

Der findes mange forskellige opgaver og aktiviteter, som klubber kan samarbejde om – og mange forskellige måder, man kan gøre det på. Som inspiration til dig, din klub og dit lokalområde, bringer vi i dag og de følgende uger gode eksempler på udbytterige klubsamarbejder og venskabsklubber.

Midtjyllands røde tråd

Et eksempel på et klubsamarbejde centreret omkring fællestræning er projektet ”Den røde tråd”, som er et samarbejde mellem Team Nørreå og 7 andre klubber i lokalområdet: Bruunshåb/Tapdrup, Skive, Rødding, Gjern, Skals, Thorsø-Tungelund og Ulstrup. Det startede i sæsonen 2008/09 og har kørt lige siden, dvs. at de lige nu tager hul på deres femte sæson. Projektet har fået støtte fra DIF, DBTU og Viborg Kommune, hvor sidstnævnte bidrog med 75.000 kr.

Målet var – og er stadigvæk – at give områdets mest ambitiøse talenter mulighed for mere og bedre træning, og derfor er kernen af samarbejdet to-tre ugentlige fællestræninger i Bjerringbro for ca. 20 spillere fra de forskellige klubber. Det gør at spillerne får mulighed for at træne noget mere end hvis de kun trænede i deres respektive klubber, og ved at samle de bedste spillere fra hele området, kan man også sikre høj kvalitet og intensitet i træningen på en ugentlig basis.

Et andet vigtigt fokusområde er deltagelse ved stævner. Det kan godt være svært for især mindre klubber at finde ledere/trænere til at sende med ud til alle de mange store og små stævner i løbet af sæsonen. For at hjælpe klubberne med at få deres spillerne med til så mange aktiviteter som muligt, får alle spillere i fællestræningen tilbud om at deltage til stævner sammen med Team Nørreå. På den måde får spillerne mulighed for at deltage i eksempelvis Grand Prix-stævner på en god og tryg måde, selv om deres klub ikke selv laver en klubtur dertil.

De forskellige fællesaktiviteter har givet et godt sammenhold blandt spillerne på tværs af klubberne og især fællestræningen har betydet at det er lykkedes at fastholde de fleste af spillerne i sporten – også igennem teenageårene, hvor mange spillere ellers falder fra.

Det har dels medført at hele lokalområdet igennem de seneste nogle sæsoner hvert år har haft 2-3 ungdomsdivisionshold sammensat af spillere fra de forskellige klubber. En bredde og kontinuitet, som helt klart vidner om det gode arbejde i fællestræningen og ikke mindst i klubregi.

Men det er dog ikke kun på ungdomssiden at man høster frugterne af det lange seje udviklings- og fastholdelsesarbejde: fire af de spillere, der har deltaget i ”Den røde tråd” fra starten spiller i denne sæson stadigvæk på hold sammen – nu i 2. division midt.

Forhåbentlig kan de på den måde tjene som gode forbilleder for de andre spillere i fællestræningen og rundt omkring i de forskellige klubber – også udenfor Midtjylland.


Foto: Team Nørreå

Forfatter: Jesper `Stef´ Steffensen
Kontaktperson tlf.: 23 36 13 47
Kontaktperson e-mail: jesper.steffensen@dbtu.dk