Mig og Dronningen

Tirsdag den 16. januar 2018 har DBTU 75 års jubilæum. Et jubilæum, der i dagene op til jubilæumsdagen vil blive markeret med en række artikler her på hjemmesiden og desuden ved en reception i forbindelse med DM for senior søndag den 4. marts 2018 kl. 12.00 i Vendiahallen i Hjørring.

Mig og Dronningen

Af Annie Ramberg, tidl. medlem af DBTUs bestyrelse samt af veteranudvalget og eliteudvalget, 125 landskampe, hædret med DBTU’s guldnål i 2009 efter at have modtaget sølvnålen i 2005.

En dag i foråret 2012 ringede daværende DBTU-direktør Dorte Darfelt og spurgte, om jeg ville sende hende et cv vedr. mit arbejde i DBTU gennem mange år. Det ville jeg gerne, og spurgte hvorfor?

Specialforbund under DIF skulle indstille frivillige ledere til DIF, som så skulle vælge et antal, der ville blive inviteret til Dronning Magrethes haveselskab.
Jeg forsøgte at stykke en liste sammen efter bedste evne, som jeg sendte til DIF. Til min store glæde modtog jeg en invitation, så jeg måtte altså være sikkerhedsgodkendt.

Som skrevet står (se billedet), skulle det holdes på Fredensborg Slot i orangeriet, som var overdækket, da vi var ca. 800 mennesker til en ”lille” forfriskning.

Der var vin fra Prins Henriks slot i Frankrig og hvidvinen var ikke så dårlig, når der kom lidt rabarbersaft i, som var fremstillet på Fredensborg. Der var kager og sandwich til alle mand.
Så spillede de pludselig ”Her kommer Jens med fanen”, og der kom hele den kongelige familie. Dronning Magrethe, Prins Henrik med armen i gips, Kronprinsparret og Prins Joachim (se billedet herunder).

Dronningen og Prins Henrik fik hver sit bord, og så blev forskellige organisationer inviteret hen til en snak. Jeg ved ikke, om det var bestemt på forhånd, hvem der skulle hen til dem, men man kunne ikke bare stille sig i kø. Jeg gik lidt rundt og hørte andre tale med Kronprinsparret og Prins Joachim.


Det er IKKE Annie Ramberg med den lyse hat. Faktisk er der slet ikke billeder med Annie Ramberg fra begivenheden…hmmm.


Prins Henrik i selskab med en række kendte danske kvinder.

Efter to timer spillede de igen ”Her kommer Jens med fanen”, og så forlod kongefamilien selskabet.

Vi andre kunne så småt begynde at begive os hjemad. Det var en oplevelse at være så tæt på kongefamilien.

Forfatter: Annie Ramberg - annieramberg@webspeed.dk
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk