Missionen er at inspirere

Som 14-årig blev jeg spurgt af min træner ”Vil du med på trænerkursus” – det ville jeg gerne, og tog afsted på en weekend med bl.a. Lars Mølgaard som træner. Denne weekend på Bornholm startede noget i mig, jeg oplevede at bordtennis åbnede sig for mig, og ville derfra bare lære mere.

Efterfølgende deltog jeg i masser af kurser, og skiftede til Sisu/MBK som sidste års junior. Her mødte jeg Henrik (mini) Sørensen, og Lars-Henrik Sloth. De inviterede mig og Jesper Steffensen med som hjælpetrænere på diverse lejre. Her fik jeg masser af inspiration og reel træning i at være træner.

Som 18-årig snakkede jeg med en instruktør på et trænerkursus – han snakkede om ”faren” ved at mange trænere bliver klubledere, og ”glemmer” det der startede det hele – spillet. Og så spurgte han: ”Hvad vil du?”
Jeg valgte dengang, at jeg ville gøre det til min mission at inspirere spillere og trænere uanset niveau, så jeg vil prøve at komme med inspiration til udvikling for andre, og jeg vil aldrig slippe spillet.

I Aarhus opstod der et miljø for unge trænere, hvor vi snakkede bordtennis hele tiden en fantastisk tid, hvor mange af de markante ledere blev flasket – flokken bestod bl.a. af Jesper Nielsen (Nørreå), Lars-Henrik Sloth, Henrik Sørensen, Jesper Steffensen – senere kom Tommy Jørgensen, Hans Boisen m.fl. til.

I missionen om at inspirere, blev jeg en del af opstarten på Jyske Bordtennis Talenters Venner i tæt samarbejde med Matin Lundkvist – her besluttede vi blandt meget andet, at vi ville gøre Aarhus gamle stadionhal til hjemmebane for vore landshold. Vi ville gøre det til en oplevelse at gå til bordtennis.

DBTU med bl.a. Dorte Kronsell var interesserede i det samme, så Tommy Samsing og jeg skabte et koncept omkring landskampe indeholdende entre med bil, røgkanon, danseshows m.m. Peter Sartz og spillerne var med på det meste, dog blev der sagt ”NEJ”, da jeg foreslog, at spillerne skulle rapelle ned fra taget, som en del af introen. Herlige oplevelser som jeg er stolt over at have været en del af og hvor vi oplevede fulde huse i Aarhus.
Siden var jeg med til at skaffe og organisere frivillige ledere til to gange Danish Open i Aarhus – fantastiske oplevelser og erfaringer jeg har taget med mig videre i livet.


Fra venstre Peter Sartz, Anders Kliver og Martin Lundkvist før en landskamp i den gamle Aarhus Stadionhal.

Trænergerningen har givet store oplevelser på alle niveauer. Landstræner for det grønlandske landshold, underviser på trænerkursus i Polen, underviser på trænerkurser i Danmark i 24 år – og de sidste to år har jeg bl.a. undervist gymnasielærere for at de kan gennemføre 4-ugers bordtennis for gymnasieelever (en målgruppe vi rigtig gerne vil have tilbage i klubberne).
Men over alt dette står de mange enkelte momenter i hallen, hvor der opstår ”magi” i samspillet med en anden. En magi der giver udvikling!

Jeg er stolt over de mange unge, jeg har mødt i tidens løb, som har udviklet sig til trænere eller ledere i idrætten, hvor de i dag inspirerer andre.
I tiden med små-børn har det været naturligt at skrue ned for engagementet i bordtennis, jeg har dog stædigt fastholdt at undervise lidt, og har nu været træner uden afbræk i samlet 28 år uden planer om at stoppe – og med ønsket om fortsat at inspirere!

Der er for mange historier til dette skriv – herover blot lidt til inspiration.


Anders Kliver i hvid sweatshirt og Søren Andersen i sort midt i billedet på tur i Grønland.

Forfatter: Anders Agerboe Kliver
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk