Mod nye mål

Eslövs AI har indhentet spilletilladelse for Michael Maze hos det svenske bordtennisforbund. Maze er dermed spilleberettiget i Pingisligan, hvor han bliver klubkammerat med Kasper Sternberg Sjelle, men om den eftertragtede dansker kommer til start i grundserien og det efterfølgende slutspil om det svenske mesterskab er endnu ikke helt på plads.
”Jeg håber, at tingene falder på plads en af de nærmeste dage, så jeg kan få spillet nogle kampe”, siger Michael Maze, der i den seneste tid har forsøgt selv at finde det rette trænings-setup i sin stræben mod at komme tilbage til den absolutte verdenselite.

 

Comeback med komplikationer

 

Siden de to hofteoperationer i henholdsvis december 2012 og marts 2013 har det været en lang sej kamp for Maze at komme der til, hvor han er i dag.
”Fysisk er jeg vel oppe på 60% af fuld styrke”, vurderer Maze, der har det godt i krop og hofter, mens knæet efter eget udsagn nok aldrig bliver helt godt.
Det bekymrer Maze, at han stadig ikke kan træne den mængde bordtennis, som han ved, der kræves, hvis han skal tilbage blandt de bedste. Han lægger ikke skjul på, at Dansk Bordtennis Unions fyring af hans to trænere Hu Wei Xin og Peter Sartz kom på et meget ubelejligt tidspunkt.
”Der er jo sket en masse ting i mit hjemlige træningsmiljø”, siger Maze, der håber, at DBTU snart finder kvalificeret løsning på den øjeblikkelige trænersituation. Han føler, at han fik lidt af en mavepuster ved fyringerne af Peter Sartz, der var Maze’s træner gennem 18 år og kinesiske Hu Wei Xin, som ifølge Maze har et fantastisk blik for detaljerne i spillet.
 

Efter aftale med DBTU og Team Danmark er det nu op til Maze selv at få styr på træning, turneringer og kampe, hvilket har betydet, at han fortsat er i tæt dialog med både Sartz og Hu.
”Aftalen går på, at Michael selv kan bestemme, hvem der skal være hans træner og hans øvrige set-up, men vi hjælper gerne, og vi betaler også”, udtaler direktør i DBTU, Dorte Darfelt.

 

Styr på rammerne

 

Maze træner nu flere gange om ugen i Eslöv med sine nye klubkammerater Xu Hui, Kasper Sternberg Sjelle, Robert Svensson og Mattias Översjö, og et par gange om ugen kommer de så til Dragør, hvor Maze også arbejder tæt sammen med sin fysiske træner Thomas Macon.
Maze håber på, at træningen i Eslöv kan tiltrække flere svenske landsholdsspillere, russiske Alexander Shibaev og nogle af de stærke kinesere. Han vil dog under alle omstændigheder også træne i Düsseldorf og Østrig, hvor niveauet i træningen er af høj kvalitet.
 

På Eslövs hjemmeside lægger man ikke skjul på, at man håber på et langsigtet samarbejde med Maze, da klubben har ambitioner om at konkurrere om slutspilspladserne i Champions League.
”Det er en spændende klub”, siger Maze, der mellem jul og nytår var tilmeldt klubbens stævne, men som dog valgte den hjemlige træning i stedet for.
Maze har på det seneste forsøgt at hente kamptræning ved et par invitationsturneringer. For godt en måned siden nåede han semifinalen i Barcelona, hvor han i kvartfinalen vandt over spanske Marc Duran, inden han tabte 10-12 i 5. sæt mod en kineser i semifinalen.
 

”Jeg vil have styr på rammerne, som er en forudsætning for, at jeg kan nå mine mål”, siger den danske europamester i herresingle fra 2009 der, hvis tingene falder på plads, allerede til februar har planer om at spille Europa Top 12 og Qatar Open – og så er der VM i Japan sidst i april.

Michael Maze 3

Michael Maze vil tilbage til verdenstoppen. Foto: Rémy Gros.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk