Modeshow på Børsen

Sidste år fik tøj- og brillefirmaet Han Kjøbenhavn er skør idé, som blev virkeliggjort gennem Brønshøjs Kasper Weinrich Schübeler, der på den måde fik mulighed for at kombinere sin elskede sport med sit professionelle arbejdsliv i modeverdenen.
Idéen med at samle en flok mandlige bordtennisspillere til at gå catwalk i en form for rundt-om-bordet i et særdeles cool modeshow foran branchens prominente navne under Copenhagen Fashion Week var unægtelig lidt af en chance at tage.
Det var SS14 (Spring Summer 2014) kollektionen, der skulle vises frem – og det blev den!

Den 12. august havde den ihærdige Schübeler lokket Viktor Martin Stilling, Jakob Asmussen, Mads Holm-Hansen, Jesper Hougaard, Kasper Sternberg Sjelle, Sune Bjørn Larsen, Jakob Harden, Allan Bentsen, Finn Tugwell, Anders Grosen Nielsen, Thomas Jensen, Patrick Stobberup, Sebastian Haack, Kim Nilsson, Henrik Ahlman og undertegnede til at gå catwalk på Børsen, med for de flestes vedkommende nerverne uden på det flotte tøj, som vi havde fået på til lejligheden.

Grundigt forarbejde

Vi havde fået at vide, at vi skulle medbringe et bat med to sorte belægninger og med sort kantbånd. Allerede der var flere stået helt af. Opgaven var simpelthen for stor – jeg skal ikke nævne navne. Det skulle vise sig, at vi skulle så grueligt meget igennem, inden vi hen ad aftenen var klar til at indtage scenen i det ca. 10 minutter lange modeshow – nogle lidt mere naturligt proppet med den nødvendige selvtillid end andre.

Vi var samlet på Børsen allerede fra kl. 10.00 om formiddagen for at blive malet med sort maling på halvdelen af hænderne og på halvdelen af fødderne, da catwalken skulle foregå i bare tæer.
Mens vi sad til tørre med maling på både hænder og fødder og udvekslede dårlige jokes, blev scenen bygget op. Selve bordet, der var omkring halvanden gang så langt som et normalt bordtennisbord, blev bygget op fra bunden i den fantastiske sal.

Modeshow bordet
Bordet blev i løbet af dagen skabt fra bunden. Malingen nåede lige akkurat at tørre, inden modeshowet gik i gang.

I flere omgange i løbet af dagen blev vi instrueret i, hvordan vi skulle gå under selve showet. Idéen var, at vi under hele modeshowet konstant skulle have én bold kørende på bordet, som vi så skiftedes til at overtage fra hinanden efterhånden, som man stille og roligt kom gående ind til bordet bag ”boldholderen”, som blot trak overlegent til side, når han fornemmede, at der var en bag ham, som var klar til at overtage den igangværende bold.
Lige inden vi skulle på scenen blev vi iklædt en stramtsiddende badehætte samt et par sorte plasticbriller uden glas. Det var de færreste af os, at badehætten gjorde noget godt for. Jeg går da også ud fra, at det udelukkende var tiltænkt for, at vi skulle ligne hinanden, så man ikke lagde mærke til os som personer, men kun til det tøj vi havde på.

Se Han Kjøbenhavns SS14 show her
Se video fra modeshowet her

Han Kjøbenhavn fik igen markeret sig som et herrebrand, der vil og tør være anderledes.
”Vi vil ikke spilde folks tid – vi kommer aldrig til at lave et modeshow med en klassisk catwalk, da vi tilstræber at være anderledes og underholdende, når vi lokker folk hjemmefra om aftenen – folk skal have en oplevelse”, siger Kasper Weinrich Schübeler, Partner rich & hanc. Agency/Han Kjøbenhavn Europe. Og noget kunne tyde på at den bordtennisspillende modemand har ret. Da Han Kjøbenhavn viste deres AW14 (Autumn Winter 2014-kollektion) foregik det på Nationalmuseet, hvor bodybuildere med gasmasker og kun iklædt tangatrusser kom cyklende ind på scenen på trehjulede racercykler trækkende med modellerne (også med gasmasker) på et lille repos. Se Han Kjøbenhavns AW14 show her

Herunder kan du se, hvor rasende godt vi så ud den sommerdag i august på Børsen. Det er meget imponerende, hvis du kan genkende hver enkelt bordtennisspiller.

Modeshow hvem1

Modeshow hvem2

Modeshow hvem3

Modeshow hvem4

Modeshow Maze
Michael Maze, der selv er model, havde sneget sig back stage efter modeshowet. Han tog imod os med et stort smil – måske lidt for stort. Måske falder der her et par gode modelråd til den tidligere ansatte i DBTU Jakob Harden.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk