Morten Hyrup til tops

Kategori: 
Dato: 
01.06.2016

- ved Penthouse Cup 2016

Podiet ved Penthouse Cup 2016. Foto: Privat.

Selvom solen stod højt og flot på himlen valgte masser af københavnere at lægge vejen forbi Remisen i weekenden. Danmarks største bordtennisklub, Københavns BTK, havde i samarbejde med natklubben Penthouse arrangeret en sjov og anderledes bordtennisdag for publikum og med et helt nyt stævnekoncept, hvor top og bund kæmpede om årets største pengepræmier ved Penthouse Cup 2016. Dagen skulle markedsføre sporten i København, og vise, at det er muligt at lave både sportsligt og sociale attraktive stævner på tværs af elite- og bredderækker.

Der var 46 deltagere fra 24 forskellige klubber med til stævnet. De havde meget forskellig styrke. Den højst rangerede spiller, Kasper Sternberg fra Københavns BTK, er placeret som nr. 4 på danmarksranglisten, mens Marjan Yousefi fra AIF som den lavest rangerede er omkring nr. 3.000 i Landet. Alligevel var der masser af tætte kampe, og stævnesponsoren måtte i løbet af dagen uddele mange gavekort, som blev udløst hver gang en elitespiller blev besejret af en breddespiller. Forskellen mellem spillerne blev i en hvis grad udjævnet ved, at de lavere rangerede spillere spillede med et handicap på op til 5 point i hvert sæt.

Den danske landsholdsspiller Mikkel Hindersson fra Virum blev overraskende sendt ud allerede inden kvartfinalerne, mens de tre øvrige storfavoritter, Kasper Sternberg, Morten Hyrup Rasmussen og Tobias Rasmussen klarede sig videre til semifinalerne. I flere tilfælde dog efter tætte kampe. Den sidste spiller i semifinalerne var dagens største overraskelse, Sebastian Borel fra Greve. Han kunne dog ikke besejre den danske vicemester, Tobias Rasmussen fra Amager, der i næste sæson repræsenterer København. I den anden semifinale besejrede den tidligere OB- og landsholdsspiller, Morten Hyrup Rasmussen, sin kommende holdkammerat Penthouse Copenhagen, Kasper Sternberg.

Morten gjorde kort proces i finalen mod Tobias, og sikrede sig titlen og den rekordstore pengepræmie på 5.000 kroner, mens Sebastian Borel må ærgre sig gevaldigt, da han trods en føring på 10-1 og 11-10 i afgørende sæt tabte til Kasper Sternberg i kampen om 3. pladsen.

Alle kampene blev spillet med musik og et engageret publikum, der også kunne fornøje sig med gratis sodavand og pølser samt bordtennis både i og uden for Remisen. Der var også konkurrencer for de ca. 300 tilskuere, som bl.a. kunne prøve kræfter mod en bordtennisrobot. Her viste 14-årige Mikkel Emborg fra Greve sig som den stærkeste.

Efter finalen blev de 46 spillere hentet af to festbusser og via et kort stop i Brønshøj, hvor deltagerne overraskede Brønshøj-spilleren Sune Bjørn Larsen og hustru Maria til deres 2 x 40 års fest, blev de fragtet til Natklubben Penthouse. Her ventede der en 3-retters menu, CL-finale og efterfølgende (sæson)afslutningsfest ud til de lyse morgentimer.

En fantastisk dag for deltagerne og bordtennissporten i København. Primus motor for dagen, Dennis Skaarup fra Penthouse, har annonceret, at succesen vil blive gentaget næste år, og at målsætningen er at få plads til 128 deltagere inklusive flere udenlandske stjerner.

Det er vi mange, som glæder os til.

Deltagerne ved Penthouse Cup 2016. Foto: Privat.

Forfatter: 
Lars Eckeroth
Kontaktperson tlf.: 
25 59 66 90
Kontaktperson e-mail: