Når grænser brydes

Kategori: 
Dato: 
24.09.2020

- hvordan forholder din klub sig til seksuelle krænkelser?

Foto: DIF.

Seksuelle krænkelser er et tabubelagt og vanskeligt emne at forholde sig til for en idrætsforening. Men nu lancerer DIF i samarbejde med en række andre organisationer en kampagne, som giver foreningerne og forbund en række vigtige værktøjer. Kampagnens navn er, ’Når grænser brydes’, og den har to overordnede formål:

- At hjælpe klubberne med at kunne forholde sig til emnet seksuelle krænkelser og kunne fastlægge retningslinjer, så man klubberne forhåbentlig kan undgå krænkelser.
- At hjælpe de klubber, som desværre alligevel får en sag. Hvis de på forhånd har forholdt sig til emnet, så vil de bedre kunne tackle en efterfølgende sag.

Kampagnens omdrejningspunkt er hjemmesiden http://graenser-brydes.dk/, hvor foreninger kan søge viden om, hvordan den sætter grænser og laver leveregler, og hvor der er en række eksempler på, hvad man skal være ekstra opmærksom på.

Desuden er der udarbejdet et grundigt e-læringskursus, som er gratis for alle foreninger og forbund. Det findes på DIF’s e-læringsportal på adressen https://ie.dif.dk/. Det er er gratis at oprette sig som bruger, og kurset findes ved at klikke på webshop og søge efter ’Seksuelle krænkelser i idrætsforeninger´.
DIF vil desuden afholde et miniseminar om emnet og kampagnen for sine forbundskonsulenter, så de er klædt på til at behandle emnet, når det er ude i forbundene og mødes med disses foreningskonsulenter.
Endelig har DIF fået produceret tre film, som beskriver, hvordan krænkelser kan opstå. Disse film kan bruges kvit og frit af forbund og foreninger. De kan downloades herfra:

'Bare en SMS'. Klik her
'Efter træning'. Klik her
'Send et billede'. Klik her

For spørgsmål kan specialkonsulent Jan Darfelt kontaktes på jd@dif.dk

Kampagnen er udarbejdet gennem det seneste år i et samarbejde mellem DIF og KFUM-Spejderne, KFUM og KFUK, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, Red Barnet, Dansk Skoleidræt, DUF og SDU.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09