Næstved Bordtennis er dansk mester 2022/23!

I herreligaen har der været fuld tænding og spænding til det sidste. I går, torsdag den 11. maj 2023, blev den 3. og sidste finale i herreligaen mellem Næstved Bordtennis og B75 spillet efter, at Næstved Bordtennis vandt den 1. finale og B75 vandt den 2. finale.

 

1. finale

Tirsdag den 9. maj 2023 blev den 1. finale spillet i Hirtshals, hvor B75 har hjemmebane. B75 kom godt fra start, da Georgios Stamatouros startede med at vinde 3-2 over Michal Obešlo og Mahmoud Helmy vandt 3-2 over Cristian Chirita. Hermed var B75 foran 2-0 i holdkampen. Dog slog det ikke Næstved Bordtennis ud, da de kom stærkt tilbage. Simon Arvidsson vandt 3-0 over Thomas Lech Filbrandt og Georgios Stamatouros, Khaled Assar vandt 3-1 over Gustav Johan Barius samt vandt Michal Obešlo 3-0 over Thomas Lech Filbrandt. Hermed vendte Næstved 0-2 til 4-2.

B75 bragte noget spænding ind i kampen igen, da Mahmoud Helmy vandt 3-1 over Khaled Assar og reducerede til 3-4 i holdkampen.

Næstved Bordtennis kunne afgøre kampen med en sejr og B75 ville trække kampen ud i golden sæt, hvis de vandt. Det endte med, at Næstved Bordtennis tog sejren i holdkampen med 5-3, da Cristian Chirita vandt 3-1 over Gustav Johan Barius.

 

2. finale

Onsdag den 10. maj kunne Næstved Bordtennis vinde det danske mesterskab med endnu en sejr over B75, som blev spillet i Mærk Næstved Hallen. Dog havde B75 også muligheden for at udligne i den sammenlagte stilling, så der skulle spilles en 3. finale – hvilket de gjorde.B75 lagde bedst ud med egyptiske Helmys sejr over rumænske Chirita med 14-12 i afgørende sæt. Herefter drama i kampen mellem de på papiret to bedste, Obeslo fra Næstved og Stamatouros, B75. Ved 2-2 i sæt måtte en skadet Stamatouros tage medical timeout. Grækeren kunne dog fuldføre kampen og vandt 11-9 i afgørende sæt. Dermed bragte han B75 foran med 2-0.

Næstveds Arvidsson vandt 3-0 over Filbrandt og reducerede til 1-2. Andreas Törnkvist (der spillede i stedet for Khaled Assar) og Johan Barius udkæmpede næste slag. Det blev akkurat så tæt, som man kunne forvente mellem de to svenskere. Tre af de fire sæt blev afgjort med to bolde. Det var Næstveds Törnkvist der vandt kampen og fik udlignet i holdkampen til 2-2.

Efter pausen var det de to første parkryds kampe. Obeslo – Filbrandt og Arvidsson – Stamatouros. Her måtte vi igen ud i lange kampe og græske Stamatouros kæmpede med sin skade. Det var tydeligt, at han ikke kunne bevæge sig som normalt og forsøgte ofte at afgøre duellerne hurtigt. Til sidst måtte han da også give fortabt med et 1-3 nederlag, og dermed bragte Næstved sig foran med 3-2. Filbrandt bragte sig foran med 2-1 i sæt mod Obeslo, men tjekken kæmpede sig tilbage, vendte kampen og sejrede 3-2. Dermed var stillingen 4-2 til hjemmeholdet – kun en enkelt sejr fra titlen.

Det hele kunne således afgøres i kampen mellem Chirita og Barius. B75 sig på 2-1 i sæt, men de endte ud i det afgørende sæt. Her svingede det frem og tilbage, men kunne B75’s svensker vinde sættet med 11-9, og kunne således reducere Næstveds føring til 4-3.

Den sidste sidste kamp stod mellem svenske Törnkvist og egyptiske Helmy. Her var det Helmy, der i femte sæt vandt med 11-7 og udlignede til 4-4 i holdkampen. Hermed skulle holdkampen afgøres i Golden Set.

Kampen der stod tilbage da klubberne på skift havde fjernet en kamp var Törnkvist mod Barius. Svenskerne skulle således afgøre holdkampen ved et sidste og afgørende sæt. Her fulgtes spillerne ad til 9-9. Det endte med at B75 kunne juble med en 11-9 sejr og dermed en 5-4 sejr i holdkampen efter en marathon-dyst på over 4 timer.

 

3. finale

Torsdag den 11. maj var det afgørelsens time, hvor den 3. og sidste finale skulle spilles i Mærk Næstved Hallen.

Giorgis Stamatouros startede ud med en 3-1 sejren over Simon Arvidsson. Næstved fik dog hurtigt udlignet, da Khaled Assar besejrede Mohamed Helmy i et rent egyptisk opgør. Assar fik lukket kampen i et meget tæt fjerde sæt. Det var Helmys første nederlag i finalespillet. Han var også i semifinalen mod Roskilde den spiller, der sikrede B75 finalepladsen. Hermed 1-1 i holdkampen.

Herefter skulle Næstveds 1. single, tjekken Michal Obeslo møde polske Thomas Filbrandt, som Michal Obeslo vandt 3-0 og dermed en 2-1 føring til sjællænderne. Næstveds Chirita fra Rumænien vandt 3-1 over svenske Johan Barius. Nu en 3-1 føring til Næstved i holdkampen. Nu var B75 tvunget til minimum en sejr i de næste to kampe for at holde sig inde i kampen om titlen. Den ene kamp stod mellem Næstveds Obeslo og B75’s Stamatouros og på det andet bord Arvidsson fra Næstved mod Filbrandt, B75. Stamatouros vandt 3-0 over Obeslo. Dermed fik B75 reduceret Næstveds føring til 3-2. Umiddelbart efter fik Næstved dog genetableret forspringet på 2 kampe til stillingen 4-2 i holdkampen med en 3-1 sejr til Arvidsson over Filbrandt.

Khaled Assar skulle møde Johan Barius. Johan Barius vandt 3-0 over Assar. Dermed 4-3 til Næstved. På det andet bord var det Chirita mod Helmy. Helmy vandt 3-1 og hermed var stillingen 4-4 i holdkampen. Det betød at mesterskabet skulle afgøres i Golden Set.

Her blev det kampen mellem Næstveds rumæner Chirita og B75’s svensker Johan Barius, som skulle spilles igen, men blot i et sæt. Spillerne byttede side ved 5-4 til Chirita og var uadskillelige indtil Chirita bragte sig på 7-5 efter en lang duel. Ved 8-5 til hjemmeholdet tog Barius timeout. Det blev også 10-5 til Chirita. Men Barius kom på 9-10, men måtte til sidst se sig slået med 9-11.

 

Stort tillykke til Næstved Bordtennis med guldet og med sølvmedaljerne til B75!

– Også stort tillykke til Herlev Bordtennis og Roskilde Bordtennis, BTK61, som fik bronzemedaljer!