Næstved Bordtennis slog Roskilde af Guldpinden

En gulddrøm gik i opfyldelse for Næstved Bordtennis efter endnu et dramatisk finaleopgør mod Roskilde i den anden finale, der endte 2-5 til Næstved. Flere kampe i finalen blev afgjort på de helt små marginaler, og Næstved havde i år den ekstra skarphed, som gør en guldvinder.

Første finale i Næstved endte som bekendt 5-3, helt fortjent sejr til Næstved, som kæmpede røven ud af bukserne.

Anden finale begyndte med chokstart for Roskilde, da Jens Lundquist tabte i en intens match mod landsmanden Magnus Månsson efter matchbold. Men Månsson spiller giftigt på de afgørende bolde og tager sejren med 2 bolde i 5. sæt. Samtidig taber Allan Bentsen 3-2 i sæt på bord 2, så god start for Næstved med føring 2-0. Roskilde havde sat Maze op til første parkryds i denne anden finale og Bentsen ned i andet parkryds. Maze døjede godt nok med sit knæ, men vurderingen i Roskilde-lejren var alligevel, at Maze ville have gode chancer i første kryds. Maze skulle derfor op mod Hampus Söderlund, der vandt to sejre i det første opgør. Maze’ knæ så efter omstændighederne ok ud, og det viste sig også, at Maze fint hang på i spillet. Det var en fordel for Maze, at Söderlund er højrehåndet, da de typiske spilmønstre i løbet af kampen bliver anderledes end mod venstrehåndede spillere. Maze servede godt og fik spillet tvunget over på egne præmisser frem til matchbold i fjerde sæt. Men Söderlund er en fighter, og han holder trykket i spillet uanset stillingen. Söderlund vandt med to bolde i 5. sæt, og med en sejr i kampen mellem Koldas og Doyen havde Næstved pludselig en føring på 4-0 mod de forsvarende mestre. Næstved-lejren kunne næsten ikke tro deres egne øjne, nu var chancen der virkelig for at tage guldet, som missede for to år siden.

Næstved bænken var euforisk og var oppe at stå med klapsalver og tilråb efter alle bolde, som deres holdkammerater vandt. Det var nu eller aldrig for Roskilde, og vejen tilbage startede fint med sejr til Lundquist over Söderlund efter endnu en herrefight. Lundquist førte 9-3 i 5. sæt, men igen ville Söderlund ikke give sig og hentede føringen til 10-10. Denne gang gik den dog ikke, Lundquist tog sejren til 1-4, og Maze fulgte op med en komfortabel sejr over Månsson. Endnu en nøglekamp skulle spilles, Bentsen mod Koldas, og det var en Koldas med både selvtillid og fighterhjerte. Koldas kommer bedst fra start og fører 2-1 i sæt. Bentsen fører 10-4 i 4. sæt og det stod klart, at kampen skulle i 5.sæt, eller skulle den? Koldas fik et par hurtige point, og siden hentede Koldas til 10-10 på en blanding af flotte bolde og nervøst spil. Koldas spiller som den rutinerede på de sidste bolde, og guldet til Næstved var en realitet. Bentsen fortæller ærligt, ”at det at sætte så stor en føring over styr i så afgørende en kamp gjorde nas. Det var ikke den bedste nattesøvn, der fulgte efter nederlaget”. Det må være første gang i de 12 finaler Roskilde har spillet siden 2008, at Bentsen er gået fra et finalespil uden sejre.

Næstveds gulddrøm blev til virkelighed den 13.maj 2021. Det er stort for Næstved Bordtennis men også for Næstved Kommune, da dette Danmarksmesterskab er det første senior Danmarksmesterskab til et hold fra Næstved nogensinde. Sportschef Nicolai Nordahl fra Næstved uddyber, ”Det er stort at vinde guld og bryde Roskildes dominans. Vi har egentlig haft en lidt rodet sæson med spillere, der skulle forstærke holdet, men som aldrig nåede frem til kamp. Derfor er det fuldstændig fantastisk alligevel at ende med guldet om halsen. For Næstved Bordtennis betyder det, at det bliver nemmere at tegne sponsorater, og ikke mindst bliver forhandlingen med Mærk Næstved (eliteorganisation under Næstved Kommune) sjovere, når vi har guld med til bordet. Nu begynder forhandlingerne med spillerne for næste sæson, vi vil gerne have så stærkt et hold, at vi kan spille Europa Cup, det kunne være stort for klubben”, lyder det fra Nordahl.

Stort tillykke med de fortjente guldmedaljer til Næstved.