Næstveds Bordtennis’ gulddrømme er tæt på virkelighed

Dato: 
12.05.2021

Supertæt første finale, hvor Næstved havde marginalerne og hev stikket hjem 5-3.

Næstved er dermed kommet et skridt nærmere drømmen om guld i herrernes Bordtennisliga, så det skal blive spændende om den unge trup, kan holde hovedet koldt i den anden finale i morgen, torsdag kl. 17.00 i Roskilde Bauhaus Arena.

Den første finale havde højt spillemæssigt niveau og mange fede dueller, og der var nerve i spillet trods den manglende 12. mand, tilskuerne. Næstved’ sportschef Nicolai Nordahl anerkendte efter den spændende første finale, at det havde været en tæt kamp, men samtidig havde han følelse af, at Næstved var ovenpå og tog teten i kampen. Og Nicolai havde også flere af de tabte kampe i den første finale, som han mente vil kunne vindes i 2. finale, ”så vi er godt tilfredse og er klar til 2.finale” lyder det fra Næstveds sportschef.

Roskildes spillende sportsdirektør så ikke overraskende kampen lidt anderledes og lagde i sine kommentarer til kampen vægt på, at Næstved spillede godt, men at Roskilde blot var en bold fra at få holdkampen ud i golden sæt. ”Hvis Lundquist havde vundet på sin matchbold i 4. sæt mod Söderlund, så var det blevet 4-4”. Bentsen fortsætter ”Vi synes, det var en fed finale, og vi er klar til at møde Næstved på hjemmebane, hvor det forhåbentlig er vores tur til at have de små marginaler på vores side”.

Næstveds unge trup, undtagen Månsson som er en erfaren rotte i faget, ledes af et ungt dynamisk sportschef-team i Nicolai Nordahl, 24 år og Jeppe Spottog, 23 år på søndag, assisteret på bænken af Anton Jensen, 21 år. Trioen skaber energi på bænken og er oppe at stå efter hver bold, og driver på den måde Næstvedspillerne frem til at yde deres ypperste. Og det var nødvendigt fra start, da der allerede i første kamp var brug for de afgørende marginaler. Hampus Söderlund fik to sejre i den første finale, men det var ikke uden kamp. I første kamp mod en velspillende Allan Bentsen var Söderlund bagud 10-8 i første sæt, men fik sneget sætsejren hjem alligevel og bragte sig også på 2-0 i sæt. Herefter fik Bentsen bedre fat, mere variation i serverne og udlignede til 2-2 i sæt. Spillet var intenst, og Bentsen havde godt fat frem til 7-5 i afgørende sæt, inden Söderlund med godt tryk i spillet fik hevet sejren i hus med 11-8.

Næstveds sportschefer Nicolai Nordahl og Jeppe Spottog sammen med holdets 1.single Hampus Söderlund.

 

Samme marginaler havde Söderlund som skrevet ovenfor mod Lundquist. Og hvilken vanvittig matchbold i 4.sæt, der gik over bordet over 10 gange, hvor det lignede sådan en cowboy duel, hvor begge lukkede øjnene og lagde alle kræfterne i at fyre løs på bolden.

Bentsen tabte ligeledes til Månsson, denne gang med 11-9 i 5.sæt og igen efter vældig underholdende spil. Derudover var det lidt en mærkelig kamp, da Bentsen vandt 1.- og 4. sæt med 11-2, uden dog at kunne holde fast i overtaget. Månsson spillede en god finale, ikke mindst i betragtning af, at der over årene er røget lidt kilo på mavsen, men den stærke svensker lader ikke til at være besværet af det. Det skal blive interessant, om Månsson kan holde det høje niveau i 2.finale.

Maze vandt to tætte kampe mod Nikita og Koldas, men det må vække lidt uro i Roskildelejren, at den tidligere Europamester døjer en del med dårligt knæ. Det kan give begrænsninger i de taktiske muligheder for at prøve ny opstilling i 2. finale. Det skal blive vældig spændende at følge i morgen, om der bliver tronskifte for første gang i næsten 10 år, eller om Roskilde kan fremtvinge en 3. og afgørende finale.

2.finale vises i morgen kl.17 på Sport Live