Når fortiden kaster lys over nutiden

DBTU har fået en henvendelse fra en privatmand, der i en menneskealder har beskæftiget sig med grafiske tryk fra perioden 1495-1920. Efterhånden har vedkommende fået en stor samling – endda for stor ifølge mandens hustru. Derfor har han besluttet sig for at skille sig af med emner, der falder uden for hans primære interesseområde. Det kommer nu DBTU til gode.

Da DBTU var blevet stiftet i 1943, markerede Danmarks største medie begivenheden med at bringe to sider om den “nye idrætsgren”.

Manden har i sine gemmer fundet en billedartikel i anledning af, at DBTU var blevet etableret som en del af Dansk Idræts-Forbund. Artiklen fordelte sig over to sider og blev bragt i Billed-Bladet den 6. marts 1951. Måske nogle af de allerførste trykte billeder af bordtennis i Danmark.

DBTU sætter stor pris på, at man nu har fået fat i de 66 år gamle magasinsider, monteret på syrefrit karton, nyindrammet i hver sin 32 x 42 cm ramme og med ægthedsmærkat på bagsiderne. De kunne have endt sine dage på genbrugspladsen.

Blandt privatmandens mange andre aftagere er købstadsmuseet Den Gamle By, Steno Museet, Politimuseet, (idræts)Parken, Danmarks Lærerforening, DSB, en række idrætsforbund og sportsforeninger.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk