Nedergaard og Sørensen

Jesper Nedergaard (tv.) og Benjamin Sørensen (th.) med præmierne og beviserne på, at de skal til VM i Ping Pong (spil med sandpapirsbat) i London. Foto: Carsten Egeholt.

Efter en række indledende stævner var man i lørdags nået frem til årets store DM-finale på Penthouse Ping Pong Tour 2016.

Remisen på Østerbro i København dannede rammen om finalestævnet, hvor der skulle findes to danske repræsentanter til “World Championship of Ping Pong 2017” (spil med sandpapirsbat), der foregår i Alexandra Palace i London i dagene 27.- 29. januar 2017.

To Silkeborg-spillere mødtes i finalen, og det blev den normalt defensive Benjamin Sørensen, der løb med sejren, da han vandt finalen over klubkammerat Jesper Nedergaard med 3-1 i sæt.

“Jeg har trænet tre gange med sandpapirsbat inden i dag”, sagde Benjamin efter sejren, og tilføjede: “Man lærer det hurtigt, hvis man er vant til at spille”. Og den kunne bl.a. undertegnede så lige tænke lidt over efter at have deltaget i et kval.-stævne uden på nogen måde at finde spillet med sandpapirsbat som noget, der bare krævede et par timer i træningslokalet.

Benjamin snuppede dermed 1. pladsen og 2.000 kr. i lommepenge på turen til London med fly og hotel med morgenmad sponseret af Penthouse.

Jesper Nedergaard, der sidste år spillede sig til VM, gentog bedriften selv om han i finalen måtte se sig slået af Benjamin. Jesper vandt dermed 1.000 kr. i lommepenge på turen til London med fly og hotel med morgenmad sponseret af Penthouse.
Undervejs vandt han i en spændende semifinale 2-1 over overraskelsen Mads Larsen også Silkeborg. I den anden semifinale vandt Benjamin over unge Martin Buch Andersen også med 2-1 i sæt. I kampen om 3. pladsen og reservepladsen vandt Mads Larsen over Martin Buch Andersen. Begge modtog en flot gavekurv sponseret af Penthouse. Se herunder hvordan det gik blandt de 16 sidste.

Ved VM i London er der ca. 1 million danske kroner i pengepræmier og vinderen alene modtager ca. 200.000,- kr. 

Reglerne

Der spilles bedst af 3 sæt op til 15 point. Hver spiller kan én gang i hver kamp gå efter ”dobbelt point”. Det skal meddeles til modstanderen før bolden og kan kun ske i egen serv og senest ved serverens 12. point. Vindes bolden, gives der to point til serveren, tabes bolden tabes kun ét point til modstanderen. Der spilles til max. 15 point. Der blev foretaget seedning i lørdagens DM-finalestævne. Puljerne blev dannet ved lodtrækning blandt de tilmeldte ½ time før start. Nr. 1 og 2 i puljen gik videre til cupkampe.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk