Verdens kvalifikationsturneringen til OL er slut i Doha, Qatar og ni billetter til OL i Tokyo er uddelt.  Fem billetter i dame single og fire i herre single er uddelt og desværre ingen til Mie Skov og Anders Lind. De har endnu chancen ved den europæiske kvalifikation i Portugal fra den 21-25. april .

De 60 kvinder var delt op i fire puljer, hvor puljevinderen  fik OL adgang. Herefter var der et opsamlings heat mellem de tabende i finalerne. De fire vindere var Britt Eerland, Holland, Linda Bergström, Sverige, Polina Mikhailova, Rusland og Yang Xiaoxin, Monaco. Den sidste plads gik til vinderen af opsamlingsheatet Suthasini Sawettabut, Thailand der slog Mie Skovs overkvinde Maria Xiao, Spanien i finalen. 

De 73 herrer var opdelt i tre grupper, hvor vinderen fik en OL plads, mens alle to’erne spillede om den sidste plads. Der var en hel del overraskelser undervejs, og ingen havde vidst forventet at de tre første OL billetter skulle gå til Lubimir Jancarik, Tjekkiet, Bence Majoris, Ungarn og Wang Yang, Slovakiet. Kirill Skachkov, Rusland vandt opsamlingsheatet ved at slå Liam Pitchford i finalen og fik dermed den fjerde, og i denne omgang sidste, adgangsbillet til singleturneringen i Tokyo.

Otte af ni pladser gik til Europa, men det var overraskende europæere, der stod med OL billetter i hånden, mens favoritter som Liam Pitchford og Paul Drinkhall, England, EM toeren fra 2018 Ovidiu Ionesco, Rumænien, Gionis Panagiotis, Grækenland, Robert Gardos og Daniel Habesohn, Østrig, må vente til april og den europæiske kvalifikation for at komme i betragtning til endnu uafhentede billetter.  Her vil der blive spillet om fem pladser hos herrerne og fire pladser hos kvinderne.

Her vil også Mie Skov og Anders Lind byde ind på at slå følgeskab med Jonathan Groth til OL i Tokyo.

 

Forfatter: Arne Madsen