Nordjylland åbner op

Kategori: 
Dato: 
19.11.2020

- de lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner bliver nu ophævet, og allerede fra fredag den 20. november kan nordjyderne igen få sved på panden til indendørs idræt.

Fra fredag den 20. november kan både børn, unge og voksne igen snøre træningsskoene og begive sig på vej til bordtennis. De omfattende lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner ophæves, og det betyder, at der nu gælder samme regler for idrætsaktiviteter her som i resten af landet.

Indendørs idræt er igen tilladt, og der gælder et forsamlingsforbud på 50 ved idrætsaktiviteter for børn og unge til og med 21 år. For voksne og unge fra 22 år gælder forsamlingsforbuddet på 10 fortsat.

De gældende forsamlingsforbud for idrætsaktiviteter gælder foreløbig frem til søndag den 22. november, men forventes at blive forlænget en af de kommende dage.

DIF glæder sig over, at nordjyske idrætsforeninger igen kan slå dørene op, så både børn, unge og voksne igen kan dyrke idræt.

Fire hurtige spørgsmål og svar

Må en træner have ansvaret for aktiviteterne flere grupper samtidig?
Nej, en træner må ikke facilitere, kommunikere eller på anden måde være i kontakt med flere hold, der er til stede samtidig.

Må vi sektionsopdele træningen med separate hold (og trænere)?
Ja, der fortsat kan gennemføres træning i flere grupper på max 10 personer inkl. træner, hvis der er tale om grupper med egen træner og træningsforløb.

Hvad er reglerne for brug af mundbind ved idrætsaktiviteter?
Alle personer over 12 år skal bære mundbind i offentligt tilgængelige steder indendørs - også idrætsfaciliteter. Der skal bæres mundbind ved ankomst og afgang til omklædningsrum eller hal, hvis man møder omklædt.

Må vi afholde sociale aktiviteter i forbindelse med idrætsaktiviteter?
Frem til foreløbig den 2. januar 2021 bør alle sociale aktiviteter i forbindelse med idrætsaktiviteter aflyses. Dette gælder fx julehygge/afslutning, fester, fællesspisning, klubaftener mv., og anbefalingen omfatter både sociale aktiviteter før og efter idrætsaktiviteter, ligesom det også gælder for selvstændige arrangementer.

Finder du ikke svar på dine spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til DIF´s Corona-taskforce på corona@dif.dk.

Vi vil her på hjemmesiden så hurtigt som muligt bringe et opslag fra Turneringsgruppen.

Forfatter: 
DIF/Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09