“Nu må vi komme videre”

EM FOR UNGDOM 2007 BUTTERFLY FTZ ETTU

Mange var optimistiske inden Danmarks fire udvalgte i Herre Junior påbegyndte holdturneringen ved EM for Ungdom, der sluttede tirsdag aften i Bratislava.

Nogle talte endda om medaljer til Danmark efter 13 års metaltørke i denne specifikke disciplin, hvor det siden europamesterskabet i 1994 ikke er blevet til danske fodtrin på præmieskamlen.

Men kampen om medaljer var knap nok kommet i gang inden de fire danske bordtennismusketerer måtte iagttage denne fra sidelinien, mens man selv måtte kæmpe for overlevelse i det fine selskab blandt de 16 bedste hold i Europa.

En af “overleverne” er Mikkel Hindersson, der efter holdturneringen var overstået talte lidt om forventninger og skuffelser – og om den indviduelle turnering, hvor han – og resten af HJ-holdet kan rejse sig igen.

Mikkel mener ikke – trods de store forventninger både indenfor og udenfor banderne – holdet faldt igennem, og har følgende syn på holdturneringens forløb:

”Vi lægger ud med et tæt nederlag mod Frankrig, der på papiret var puljens bedste hold – slår vi dem kan det blive en helt anden turnering”, siger Mikkel, der mod franskmændene slog nr. 3 på Europaranglisten; Abdel-Kader Salifou.

”Mod Tjekkiet spiller vi også en god kamp, men efter endnu et nederlag faldt gejsten lidt til kampen mod svenskerne, da vi da allerede vidste vi skulle spille en play off-kamp om at blive oppe i A-gruppen”, udtaler Mikkel om forløbet i puljespillet.

Efter puljespillet slog danskerne let Spanien med 3-0, og skulle derefter spille 1/8-finale, hvor modstanderne var stærke Rusland:

”Med vores resultater og placering i puljen fik vi en svær modstander, og russerne var for gode”.

”Derefter vinder vi den ene kamp vi skal for at blive i A-gruppen, hvilket var målet efter vi var ude af medaljekampen, og vi havde flere chancer for at vinde mere end det”, konkluderer Mikkel Hindersson om HJ-holdets op- og nedture, men endelige overlevelse blandt Europas 16 bedste nationer.

“Selvfølgelig havde vi forventninger til mere end en 14.plads, og jeg havde da ikke “solgt” det for det inden vi startede – men vi overlevede som nævnt i A-gruppen, hvilket var den primære målsætning, og nu må vi komme videre”, slutter Mikkel kommentarerne om holdindsatsen.

Var der visse forventninger til resultatet i holdturneringen, er de ikke mindre i den individuelle turnering, der indledes torsdag:

Danmark har en bronzemedalje i Herre Junior Double at forsvare, og den situation glæder Mikkel Hindersson, der sammen med Kasper Sternberg vandt omtalte bronzemedalje ved UEM 2007 i Sarajevo, sig til:

“Jeg ser virkelig frem til at vi skal i gang med single og double – jeg er stor optimist, fordi jeg ved Kasper og jeg spiller godt sammen, og jeg tror meget på vi kan lave endnu et godt resultat”, siger en tydelig forventningsfuld UEM-bronzevinder med mod på mere:

“Jeg tor vi kan gå hele vejen, hvis alt flasker sig – vi var gode sidste år, til DM for Senior var vi tæt på at vinde, og jeg forventer vi når langt hernede”, slutter Mikkel Hindersson inden den står på afslapning og genopladning til de fire sidste dage ved UEM 2007.

Læs mere om EM for Ungdom 2007 ved at følge linket – og læs meget mere om ungdomslandsholdsarbejdet under Landshold -> Ungdom

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk