Ny Elitestrategi

DBTU’s bestyrelse har i enighed besluttet en ny langsigtet elitestrategi, på baggrund af et oplæg af Aksel Beckmann og Steen Hummeluhr, der skal gælde for perioden 2014-2020.

Strategien er præsenteret for Team Danmark, som bakker op om strategien generelt og yder økonomisk støtte foreløbig for 2014 i henhold til Team Danmarks støttekoncept 2013-2016.

DBTU og Team Danmark er enige om, at der skal fokus på talentudvikling af ungdommen og der er også enighed om, at 2014 er ”eksamensår”, hvor der skal vises resultater for de etablerede seniorspillere.

Ved udgangen af 2014 vurderer Team Danmark elitearbejdet i DBTU og de potentialer, der er i bordtennis og på den baggrund vurderes det, hvorledes samarbejdet mellem Team Danmark og DBTU ser ud i fremtiden.

Elitearbejdet i Dansk Bordtennis skal de kommende år organiseres i følgende områder.

Individuelt Set-up for Michael Maze omkring fysisk træning, bordtennistræning, turneringsplanlægning og kampe. Maze skal efter sin dobbelte hofteoperation tilbage til verdenseliten, da det er hans medaljepotentiale – individuelt og sammen med herreholdet – der pt. er grundlaget for DBTU’s samarbejde med Team Danmark.

Et senior område der tager sig af de bedste seniorspillere – herreholdet, der sammen med Maze skal fastholde positionen i A-gruppen ved VM for hold, og i Europa skal spille sig tilbage til A-gruppen.

Et ungdomsområde der skal tage sig af udviklingen af de største ungdomstalenter frem mod internationalt resultatperspektiv

Pige-dameområde etableres med en områdeansvarlig, der skal skabe udvikling med henblik på at rekruttere, fastholde og videreudvikle piger og damer, således at disse på sigt kan nå et internationalt niveau, så skal der særligt fokus på dette område.

National eliteudvikling. Bestyrelsen har ligeledes besluttet, at der skal skabes mere sammenhæng mellem udviklingen i klubber, lokalunioner og DBTU, når det kommer til talentudvikling. For at sikre dette etableres et område, der har med dette at gøre. Bestyrelsen indbyder her lokalunioner og potentielle klubber til samarbejde om, hvorledes dette område organiseres optimalt.

For alle områder bliver det essentielt, at kommunikation mellem områder, lokalunioner, klubber og spillere – og for ungdomsspillere også spillernes forældre fungerer optimalt. Aftaler skal fastholdes og der skal være løbende opfølgning på disse aftaler. DBTU, lokalunioner og klubber investerer mange ressourcer i eliteudviklingen og derfor er det vigtigt, at alle aktører påtager sig deres ansvar for at sikre fremdrift.
Det stiller store krav til kommunikationskompetencer og kompetencer til skriftligt at fastholde aftaler og få fulgt op på disse aftaler.

Med vedtagelsen af den nye elitestrategi bortfalder stillingerne som sportschef og ungdomslandstræner. Derfor er ansættelsesforholdet for DBTU’s mangeårige sportschef Peter Sartz og DBTU’s ungdomslandstræner Mads Sørensen bragt til ophør.

Bestyrelsen vil gerne takke Peter Sartz for den kæmpeindsats, han har ydet, og de flotte resultater han har givet Dansk Bordtennis over de sidste mange år. Vi ønsker Peter alt godt i fremtiden og er sikker på, at han med de trænermæssige kompetencer han har brugt til at udvikle danske spillere, vil blive meget værdsat der, hvor han fortsætter sin karriere.

Bestyrelsen takker også Mads Sørensen for det rigtig gode trænerarbejde, som han har udført de mange år, og de resultater han har skabt, mens han har været træner. Mads har også gode trænermæssige kompetencer, som vil være meget værd for hans næste arbejdsgiver. Vi ønsker også Mads alt godt i fremtiden.

På den helt korte bane varetages træningen i elitecentret af Christoffer Petersen. Christoffer blev Europamester for herrehold i 2005 i Århus og har i en årrække fungeret som klubtræner for Københavns BTK. Christoffer har været ansat i DBTU som klubkonsulent i forbindelse med gennemførelsen af det udviklingsprojekt som DBTU og Danmarks Idræts-Forbund har haft de sidste 3 år.

Bestyrelsen har nedsat et ansættelsesudvalg der består af formand Aksel Beckmann, bestyrelsesmedlem Morten Krydsfeldt og DBTU’s direktør Dorte Darfelt, der vil igangsætte arbejdet med at finde den nye områdeansvarlige for seniorområdet samt ungdomsområdet.

Kontakt:
DBTU – Aksel Beckmann, formand, mobil: 61793596
Team Danmark – Michael Andersen, direktør: 51266062

Kontaktperson tlf.: 61 79 35 96