På det internationale forbund ITTFs næste kongres i september skal der være præsidentvalg. Og måske bliver den næste præsident næsten dansk.  En af favoritterne bor i al fald lige over på den anden side af Øresund i gammelt dansk land Skåne, dansk mester  de sidste to år for hold med Hillerød og  regerende verdensmester i damedouble for veteraner med klubkammeraten fra Hillerød Pia Toelhøj.   

Det er  naturligvis Petra Sörling, som det svenske bordtennis forbund har nomineret til præsidentposten.  Petra Sörling har været med i bestyrelsen i det europæiske forbund og siden 2009 med i executiv komiteen i ITTF. Hun har siden 2013 været vicepresident for finance i ITTF og  i 2013 afløste hun Walter Rönmark som formand for det svenske bordtennis forbund.  

Hvis Petra bliver valgt , bliver hun den første kvindelige præsident i ITTF.   Spændingen udløses den 18. september

Endnu har ingen andre meddelt officielt, at de kandiderer til posten. Den siddende præsident tyske Thomas Weikert har udtalt, at han er interesseret i at søge genvalg, men  foreløbig har ingen kandidater meldt  deres kandidatur. 

Apropos Sverige, så har ETTU tildelt Sverige at være arrangør for Europamesterskaberne i 2023 og meget belejligt for danske bordtennisfans, vil mesterskaberne blive spillet i Malmø Arena.

Fremtidige turneringer:

Europæisk OL kvalifikation i Guimares i Portugal fra den 21-15. april

EM individuelle mesterskaber i Warszawa 22-27. juni

EM ungdom Varazdin Kroatien, 18-24. juli under 19 år, 26juli -1. august under 15 år.

EM for veteraner i Wales 2022 aflyst.

EM veteraner 2023 Oslofjord Convention center, Sandefjord Norge 26. juni -1. juli

Forfatter: Arne Madsen