Ny tysk klub til dansk komet

19-årige Tobias Rasmussen skifter i kommende sæson fra TTC 1946 Weinheim (nær Stuttgart) i 3. Bundesliga Süd til Frickenhausen i den landsdækkende 2. Bundesliga, hvor han skal spille position 2 på et hold bestående af Alfredas Udra, Litauen, Jesper Hedlund, Sverige og de to japanere Ryotaro Ogata (nr. 185 på vr.) og Yuki Matsuyama (nr. 320 på vr.), der hver spiller en halv sæson.

”Jeg er glad for at komme med på holdet i Frickenhausen, og tager det som et tegn på, at jeg har gjort det godt under træningen og i diverse turneringer. Nu glæder jeg mig bare til den nye sæson”, siger den altid positive Amager-dreng, der i øvrigt netop har byttet Amager ud med Københavns BTK, som han kommer til at repræsentere ved ungdoms- og senior DM.

Bedste sæson

I marts 2015 var Tobias Rasmussen placeret som nr. 335 på verdensranglisten. I maj 2016 er han rangeret på sin hidtil højeste placering som nr. 239.
Flotte sejre over bl.a. tre ’Top 100-spillere’ Seiya Kishikawa (nr. 92 på vr.) ved Polish Open i oktober 2015 og Kirill Skachkov (nr. 64 på vr.) ved hold-VM i februar-marts 2016 samt Stephane Quaiche, Frankrig (nr. 91 på vr.) ved Polish Open, der blev spillet fra 20-24. april i år.

Desuden har Tobias vundet over Benedik Olah fra Finland (nr. 146 på vr. og klar til OL i Rio de Janeiro) ved Finland Open i december 2015 og over franske Enzo Angles (junior-europamester i single i 2013 og nr. 216 på vr.) samt Rares Sipos, Rumænien (Europamester i drenge single i 2014 og nr. 378 på verdensranglisten for senior) ved Ungarn Open i januar 2016.

Tobias deltog den 28-29/3-2016 i en Challenger Series-afdeling i Ocksenhausen, hvor de otte deltagere spillede alle-mod-alle. Tobias endte med tre sejre i sine syv kampe. Bemærkelsesværdigt var det, at de tre sejre var over henholdsvis nr. 1, 2 og 3 i turneringen!

TTC 1946 Weinheim sluttede sæsonen som nr. 5 af de 10 hold i 3. Bundesliga Süd. Tobias vandt 15 kampe og tabte 9 fordelt både i 1.- og 2. parkryds. Hvis man ser nærmere på kampene, så kan man se, at Tobias 11 gange har været ude i et 5.- og afgørende sæt, hvor af han har vundet de 9.

Hvordan er Tobias Rasmussen blevet så god?

Opskriften på succes har for den viljestærke unge dansker været, at han siden 1. august 2015 har været tilknyttet en meget stærk træningsgruppe i Nürtingen nær Frickenhausen, hvor han trods sit Stiga-sponsorat mod betaling har trænet med på Butterflys træningscenter i klubben.

Tobias træner fysisk 2-3 gange ugentligt. Overkroppen træner han efter et program lavet af Jarl Pors Jakobsen, fysisk træner i Team Danmark, mens benene trænes ud fra egne erfaringer med de trænere, der indtil nu har krydset hans vej.

I november sidste år var der fornemt besøg i træningsgruppen, da japanske Jun Mizutani, der er nr. 6 på seneste verdensrangliste, trænede med. Tobias trænede med Mizutani to gange, og husker passene således: ”Boldene kom hurtigere, end jeg var vant til, og det gav mig en indikation om, hvilket niveau man skal op på for at blive en topspiller”, fortæller Tobias, der synes, at det var en fed oplevelse.

”Det har gennem sæsonen været rigtig godt med et trænings set-up bestående af 8-12 stærke spillere, hvor af de fleste er med i den japanske bruttolandsholdstrup bl.a. Sambe Kohei (nr. 88 på vr.), Masataka Morizono (nr. 33 på vr.), der i kommende sæson spiller i tyske Grünwettersbach og Mizuki Oikawa (nr. 124 på vr.)”, fortæller Tobias.

Træningen har været ledet af en kinesisk træner, der ud over at varetage den daglige træning i Nürtingen har fungeret som personlig træner for netop Jun Mizutani. Det har betydet ca. 100 rejsedage årligt, så der har til tider også været en japansk træner tilknyttet træningsgruppen i Nürtingen.

Cool og med plan B

Når jeg spørger Tobias om, hvor han ser sig selv placeret på verdensranglisten i marts 2017, så er det i Top 200 og gerne højere oppe.
”De bedste spillere jeg møder internationalt er cool, meget gode taktisk og med flere løsninger på modstanderen”, siger Tobias.

Tobias Rasmussen vandt tidligere på året DM i U21-herresingle i Roskilde.

Bedre aftale

Med den nye aftale med Frickenhausen ser det en smule lysere ud økonomisk for Tobias, der dog stadig betaler for at træne med på centret.
De ca. 45 minutters rejsetid med tog til hjemmekampene i Weinheim er et overstået kapitel.
Tobias ser nu frem til at fortsætte med at træne to pas af tre timer dagligt i Nürtingen, hvor han bor i en lejlighed tæt på træningscentret sammen med et par af de andre spillere. De vasker tøj i en fælles vaskemaskine i lejligheden og sammen spiser de både frokost og aftensmad et par gange om ugen. Når Tobias selv står i køkkenet står den mest på pasta, kylling og salat, og så bliver det lidt for ofte til en spaghetti carbonara fra det lokale bageri i Frickenhausen.

Skole på pc

Tobias fortsætter med at læse HF enkeltfag på Brøndby Gymnasium som fjernstudie via pc’en fra Tyskland.
Investeringen i sig selv har i første omgang båret frugt i Tyskland – nu er sigtekornet rettet mod at blive en endnu bedre bordtennisspiller.

Crowdfunding

Netop nu kan du på facebook støtte Tobias Rasmussens projekt med at skaffe penge (15.000,- kr.) til tre turneringer. 23 funders har støttet med sammenlagt 7.805,- kr. Der er stadig godt to måneder tilbage. Støt Tobias her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk