Nye danske para-spillere

Dansk Handicap Idræts-Forbund beretter om en vellykket tur til Malmö Open for UAF (Unge Atleter i Front) – truppens para-bordtennisspillere.

Deltagelsen spændte vidt – lige fra den absolutte top repræsenteret af Peter Rosenmeier til de noget mindre ambitiøse motionsspillere fra Hillerød. Ind i mellem disse to yderpunkter lyste UAF-truppens unge spillere op, og de gjorde det igen fremragende ved bordene. De 12 spillere var ledsaget af lige så mange forældre, træner Anders Nielsen og hans efterfølger Niels Christoffersen samt ”manager” Jesper Hviid, så det var en større flok der indtog Malmö.

Spillere, trænere og forældre samledes allerede fredag aften i DBTU´s træningscenter i Brøndby-Hallen, hvor det blev til en god gang træning og et informationsmøde inden turen gik til Malmö. Der var to nye helt unge spillere med Mie Schou Salhauge, Smørum (13 år) og Lasse Ek Christensen, Hillerød (12 år), der meget gerne skulle godkendes som klasse 10 spillere, og en lidt ældre – Jeppe Rasmussen på 18 år – som skulle klassificeres i klasse 11. Klassifikationen gik heldigvis godt og alle er foreløbig godkendt til turneringsspil i Danmark, Sverige og Norge. Desuden lykkedes det at få rykket Malthe Storgaard fra klasse 8 til klasse 7, hvor modstanden bliver noget mere retfærdig. Det var glædeligt, at især de helt unge klarede sig flot, bl.a. med finalesejre  til Mie og Emil de Maeyer, Roskilde (12 år). De øvrige spillere i truppen – Anders Pilgaard, Malthe Storgaard, Filip Rasmussen, Rasmus Damkjær Hansen, Polle Bro, Michel Christensen, Jeppe Rasmussen, Rasmus Jensen, Thorbjørn Frederichsen og Lasse Ek gjorde det også flot, og det var endnu en gang en fornøjelse at se, hvor gode spillerne var til bakke hinanden op, når de havde spillepause. Weekendens resultater kan ses her

Turen blev desværre også et farvel til UAF-træner Anders G. Nielsen efter to års fortrinlig og engageret indsats. Forældre og holdledelse fik sagt godt farvel og tak og samtidigt blev der budt velkommen til de nye træner Niels Christoffersen fra Slagelse, som fører stafetten videre. Niels og Jesper Hviid vil i de nærmeste fremtid få lagt en aktivitetsplan for 2016, og det er deres målsætning, at der skal være passende og sjove udfordringer for alle i truppen – uanset elitepotentiale og ambitionsniveau. Vi ser frem til samarbejdet med Niels og ønsker ham hjerteligt velkommen i truppen, hvor der for øvrigt stadig er plads til flere unge med diverse former for funktionsnedsættelse. Har I nogen i jeres klub, så tøv endelig ikke med at kontakte Jesper Hviid fra DHIF, som gerne informerer om de muligheder der er i DHIF´s UAF-projekt.

Afgående landstræner Anders G. Nielsen.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 40 15 76 60
Kontaktperson e-mail: jhv@dhif.dk