Nye kræfter tager over i ETTU

Kategori: 
Dato: 
16.09.2020

- Dorte Darfelt slutter i den europæiske bestyrelse efter mere end 10 år.

I disse dage skulle der have været spillet EM i Warszawa i Polen. Mesterskaberne er blevet udsat, men kongressen blev afholdt digitalt onsdag. Der var mere politik end bordtennis på programmet og ikke mindst valgene til Executive Board og Board of Directors var der stor spænding om.

Det blev samtidig et farvel til Dorte Darfelt, der har siddet i den europæiske bestyrelse i 10 år og de sidste 7 år som økonomiansvarlig vicepresident. Det har været hårdt arbejde, og ikke altid påskønnet i rimeligt omfang. Dorte er dog stadig medlem af ITTF Board of Directors frem til den næste kongres i ITTF.

På facebook skriver Dorte: "Efter 20 års internationalt arbejde, som inkluderer Women Working Group, Para Table Tennis, Board of Directors og sidst 10 år i bestyrelsen i ETTU heraf 7 år som økonomisk ansvarlig besluttede jeg sidste år ikke at stille op til valg i år. Jeg har altid haft de danske værdier med mig især de demokratiske, ikke altid let og ikke altid værdsat, men vigtige for mig. Men underligt at slutte med en digital kongres, hvor man kun kan se ens venner i stedet for at sige pænt farvel. Jeg har haft så mange gode oplevelser som jeg er dybt taknemmelig for".

ETTU fik ny præsident. Igor Levitin, Rusland var eneste opstillede og blev valgt med 46 stemmer mod 2. Levitin har tidligere været transportminister i Rusland og er nu en af præsident Putins advisere og næstformand i den olympiske komite i Rusland. Levitin afløser Ronald Kramer, Holland.
Ny vicepresident blev Pedro Moura, Portugal og Sandra Deaton, England overtager finanserne efter Dorte.
Herefter kom der spænding om bestyrelsespladserne og pladserne til ITTF's BoD, hvor der skulle flere afstemninger til før de valgte kandidater havde mere end 50% af stemmerne, og der var flere overraskelser undervejs. Peter Sundbæk stillede op til bestyrelsen og ITTF's Board. Der var fem bestyrelsespladser og afstemningen gik således:

Heike Ahlert, Tyskland, 40 stemmer
Vladimir Samsonov, Hviderusland, 39 stemmer (nyvalgt)
Sonja Grefberg, Finland, 31 stemmer
Ina Jozepsone, Letland, 29 stemmer (nyvalg)
Miguel Vicens, Frankrig, 25 stemmer

Disse fem fik alle over 50% af stemmerne og blev valgt.
Robert Renner, Østrig 24, Christinel Romanecu, Rumænien 24, Peter Sundbæk 14, Niclas Endal, Tjekkiet 9 og Selcuk Demirbas, Tyrkiet 5 stemmer.

De syv vigtige positioner i ITTF's Board of Directors var der rift om. 17 kandidater kæmpede om de 7 pladser. De fem pladser blev fordelt efter første runde. De gik til Jörgen Persson, Sverige 37 stemmer, Claude Bergeret, Frankrig 28, Christinel Romanescu 27, Lucjan Blaszczyk, Polen 25, Heike Ahlert, Tyskland 24, der alle fik mere end 50%. Herefter kom Sonja Grefberg, Finland 22, Emmanuel Kolibadis, Grækenland 22, Alexander Karakasevich, Serbien 22, Roland Natran, Ungarn 20, Ronald Kramer, Holland 18, Øivind Eriksen, Norge 17, Philip McCallum, Skotland 15, Niclas Endal, Tjekkiet 14, Ozan Cakir, Tyrkiet 14, Peter Sundbæk 13 og Zdenko Kriz 11 stemmer. Man måtte ud i 9. afstemning før Sonja Grefberg, Finland opnåede mere end 50 % af stemmerne og fik den sidste plads.

Bemærkelsesværdigt  er det at flere af de gamle topspillere nu begynder at blande sig i det politiske spil. Vladimir Samsonov, Hviderusland nyt medlem af bestyrelsen og i ITTF's BoD blev den tidligere svenske verdensmester Jörgen Persson valgt sammen med Alexander Karakasevich, Serbien og Lucjan Blaszczyk, Polen.

Hvornår de individuelle mesterskaber skal spilles forlyder der intet om. Næste år er der hold-EM i Cluj i Rumænien og i 2022 er der individuelle mesterskaber. De afvikles sammen med seks andre sportsgrene i München.

Forfatter: 
Arne Madsen/Carsten Egeholt
Kontaktperson: 
Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 
21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: