Nyråd klar til 1. division

Nyråd IF’s bordtennisherre sikrede sig i weekenden oprykning til Danmarks næstbedste række i bordtennis og bringer sig dermed blandt de 26 stærkeste bordtennisklubber i Danmark.

Bag succesen gemmer sig en historie om et unikt sammenhold, hvor grundstammen på holdet har spillet divisionsbordtennis sammen i Nyråd i mere end 20 år.

Oprykningen blev sikret med to store sejre på 10-4 i fredags på hjemmebane mod rækkens nr. 4 Tølløse og 11-3 søndag på udebane mod Viby.

Dermed er sæsonens sidste kamp d. 21. marts kl 15.00 på hjemmebanen i Vintersbøllehallen mod rækkens nr. 2, Triton fra Odense uden betydning for topplaceringen i rækken. Nyråd tabte til Triton i 1. turneringsrunde i september måned, men siden er det blevet til lutter sejre.

Stabilitet, fight og rutine
En af Nyråds styrker er en gennemrutineret, stabil og jævnbyrdig 1. holdstrup med vidt forskellige spillestile for de 5 spillere, som på skift indtager de 4 pladser på holdet.

Det betyder, at holdet ikke svækkes af et enkelt afbud, ligesom der aldrig er nogle lette kampe mod en ’blød’ 4. mand, når man møder Nyråd.

Endvidere er Nyråd kendt for altid at tro på sejren og at fighte til sidste bold. På ratinglisten ligger spillerne placeret fra nr. 130 til nr. 200.

Samme hold og sammenhold
Nyråd debuterede i divisionsbordtennis på seniorplan i sæsonen 1986/87. Dengang bestod holdet af Peter Thrige, Kim Chrisensen, Morten Villadsen og Hans Hulbæk Petersen.

De samme 4 har spillet på 1. holdet lige siden og har nu spillet holdet op i 1. division sammen med Michael Heilstrup, som kom med for en halv snes år siden.

Det langvarige og tætte sammenhold i klubben betyder meget i pressede situationer, ligesom det har givet nogle meget sammenspillede doublekonstellationer, hvilket ofte har været et ekstra point værd.

Det bliver svært
Med en gennemsnitsalder på 44 år og en træningsmængde på under gennemsnittet får Nyråd det svært i 1. division i den kommede sæson.

Eksempelvis har der de seneste sæsoner været en del svenske eliteseriespillere, som spiller i den danske 1. division for deres sekundære klub og mod dem rækker rutine og fight kun sjældent hele vejen til sejr.

Der er således et stort spring fra toppen af 2. division til 6. pladsen blandt de 8 hold i 1. division, som er nødvendig for at sikre overlevelse.

En ting ligger dog fast: ”Nyråd går altid til bordet for at vinde! Så selvom det formentlig bliver en kamp mod overmagten, så vil vi som altid fighte til det sidste”

Fakta om Nyråd IF Bordtennis
Del af en firstrenget idrætsforening, som også har badminton, håndbold og fodbold på programmet
Træner og spiller kampe i Vintersbøllehallen i Nyråd
Seniorafdeling med 20 medlemmer, der styrkemæssigt spænder fra motionister til 1. division
Har spillet i den næstbedste række i dansk bordennis i flere omgange de seneste 20 år. Bedste placering var i 1988/89, hvor det blev til en 4. plads.
Sidst Nyråd var i 1. division var i 2005/06 og dengang blev det kun til en enkelt sæson.
I 2008/09 havde klubben hold i 2. division, serie 2 og serie 4, samt Herre 40 DM-rækken og Oldboys A under ØBTU.
En blomstrende ungdomsafdeling med 30 medlemmer

Forfatter: Hans Hulbæk Petersen
Kontaktperson tlf.: 51 60 10 10
Kontaktperson e-mail: hulbaek.consult@gmail.com