Nyt fra Eliteudvalget

Hvad med bordtennis? Eliteudvalget er blevet spurgt, hvorvidt det ikke kunne være interessant for bordtennis at lave et lignende samarbejde med Team Danmark?

Set med DBTU øjne – helt afgjort! Set fra Team Danmarks optik, nej.

Årsagen: Først er det interessant at se på HVORFOR Team Danmark vælger at satse de midler på damecykling, og svaret er enkelt: Mulige medaljer til OL.

Der er 18 cykeldiscipliner ved OL. Halvdelen af disciplinerne er for kvinder, hvor konkurrencen er til at overse. Specielt på banecykling, hvor de fleste danske medaljer hentes på herresiden.
Potentialet på spindesiden er stort! Der er rigtig mange kvinder der dyrker spinning, og cykling er en idræt hvor du kan starte sent, og stadig “nå” det.
Team Danmark laver denne satsning for at se, om det er en måde at hente OL medaljer på. Det er nemlig det, som Team Danmark måles på.

Team Danmark giver kun støtte dér, hvor der er medaljechance. Team Danmark støtter ikke udviklingen frem mod medaljerne. Den rejse skal specialforbundene selv finansiere.

Bordtennis
Hvad så med bordtennis?
Modsætningerne er tydelige. Ikke mange medaljer at spille om, og derfor er chancen for at tage en medalje på kort sigt (OL 2016) på damesiden mindre end lille.

Hvad så?
Kigger vi så på den lange bane, så er der flere ting som bordtennis skal blive bedre på, og det sker ikke over-night.

Kigger vi på vores resultater på seniorsiden kan vi konstatere, at der er gået ned ad bakke.
Danmark er, som nation på damesiden, stille og roligt faldet ned af verdensranglisten:

           Europa   Verden
2003:     21           34
2014:     32           53

Team Danmark er meget fokuseret på de forbund der er i top 8 i verden, og dér hvor potentialet er størst.
Skal DBTU have støtte fra Team Danmark på spindesiden, så er det en lang proces. Som situationen er nu, er vi meget langt væk fra Team Danmark støtte til piger/damer, men der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det så vi gerne.

I ELU har vi brugt en del tid på at snakke med LU, trænere og ledere for at høre deres tanker om dette.

Vi kommer med en struktur, der sætter spot på, hvordan vi kan blive bedre lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.

DBTU skal understøtte de lokale og regionale miljøer. Det er ikke så let, for det er i høj grad et ressourcespørgsmål.
Vi har vores meget klare ideer til at styrke dette, bl.a. via et tættere samspil mellem aktørerne. Hvis ikke det sker, så forbedrer DBTU ikke sit niveau på spindesiden.

Er der noget du er nysgerrig på i elitearbejdet, så er du altid velkommen til at kontakte medlemmerne i ELU.

Kontaktperson tlf.: 30 84 12 35
Kontaktperson e-mail: steenhou@roskilde.dk