På billedet svenske Elias Ranefur, der er med blandt de otte herrespillere, der i dag åbner Pro Series i Eslöv. Foto: ITTF.

I dag onsdag den 17. februar tager Svenska Bordtennisförbundet hul på Pro Series – en invitationsturnering, hvor svenske spillere møder internationale elitespillere.
Fra februar til august 2021 er det planen at afvikle i alt 16 delturneringer, 10 for herrer og seks for kvinder. Præmiepengene er ens for både kvinder og mænd.
Et samarbejde med C More/TV4 betyder, at svenskerne kan se frem til mindst 250 timers live bordtennis.
Idéen med den nye turneringsform er at give de svenske topspillere mulighed for vigtig og god kamptræning på hjemmebane i Sverige.

Herrerne spiller fra i dag og de næste to dage i Blomsterbergshallen i Eslöv, mens kvinderne spiller deres første Pro Series 24-25/2 i Halmstad Arena.

Spilleform

Hos herrerne mødes otte spillere indledningsvis i bedst af fem sæt alle-mod-alle, hvor efter de fire bedste går videre til semifinalerne, mens de 5-8 placerede spiller en placeringskamp. Turneringen kører over tre dage, hvor der typisk spilles fra kl. 10.00-17.00 på ét bord.
For kvindernes vedkommende er der kun seks spillere i startblokken.

Deltagerne i Eslöv fra 17-19/2

Khaled Assar, Egypten 
Daniel Gonzales, Puerto Rico 
Ibrahima Diaw, Senegal 
Borgar Haug, Norge 
Pär Gerell, Sverige 
Hampus Söderlund, Sverige 
Elias Ranefur, Sverige 
Viktor Brodd, Sverige

Pro Series vil blive sendt direkte både via TV4 Sportkanal og C Mores sportskanaler. Turneringen fra Eslöv vil blive sendt i sin helhed på Sportkanalen.
Læs mere om Pro Series her

Tre aflysninger på Sweden Tour

Det er ikke kun i Danmark at den ene begivenhed efter den anden må lade ”livet” på grund af corona-pandemien.
I Sverige har man på Sweden Tour’en nu aflyst de altid meget danskerbesøgte stævner Växjö GP, der skulle være afviklet fra 12-14/2, Safirs Internationella i Örebro 26-28/2 og Söderspelen i Borås, der ellers i første omgang blev flyttet til afvikling 5-7/3.

Læs flere nyheder fra Svenska Bordtennisförbundet her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@bordtennisdanmark.dk