Så er vi endelig kommet godt i gang med den nye sæson efter genåbningen i foråret. Det er så dejligt, at DT, seriespillet og de første stævner er kommet i gang. I BTDK er vi også kommet i arbejdstøjet og den nye sæson er begyndt i et hæsblæsende tempo. Det er befriende, at vi (forhåbentlig) kan få lov at gennemføre en helt sæson uden nedlukninger.
Jeg skal være ærlig og sige, at det har været noget af en mundfuld med så mange store begivenheder på så kort tid, for hver begivenhed indeholder jo et utal af opgaver med koordinering, planlægning og gennemførsel. Derudover har vi fået nye medarbejdere, der er blevet introduceret til deres opgaver, nyt økonomisystem samtidig med, at vi har trukket bogholderiet hjem fra DIF, så vi nu selv bogfører og laver løbende økonomirapportering. Vi har lavet ny hjemmeside, som er blevet taget godt imod. Samtidig ved vi godt, at der er meget at forbedre, så vi sætter stor pris på de mange personer, der løbende giver feedback, når der er noget på hjemmesiden, der ikke virker. Vi kan allerede se, at hjemmesiden understøtter en stærkere interaktion med trænere og klubledere, når det fungerer sammen med de øvrige tiltag, som vi igangsætter de kommende måneder.
BTDK’s pigeindsatser
I løbet af sidste uge udgav vi BTDK’ “vækststrategi 2025”, som er en ordentlig moppedreng. Vi har ønsket at udarbejde et længere skriv, da det også skal tjene det formål at kommunikere og oplyse om, hvad BTDK arbejder med af mål og indsatser de kommende fire år for at opnå medlemsvækst. Her kan man få indblik i nogle af de mellemregninger, der ligger til grund for prioriteringer og fokus i hverdagen. Vi håber, det kan bidrage til større klarhed over, hvad forbundet arbejder med.
Vores arbejde med talentudvikling skal blive bedre. Det kan vi se, når vi sender spillere til UEM, hvor vi ofte må konstatere, at vores spillere ikke har de nødvendige kompetencer og færdigheder for at kunne klare sig internationalt, når de når junioralderen. Man kan groft sagt sige, at danske spillere ofte kan klare sig i U-10 og også U-12 alderen, men når de bliver U-15 og senere U-18, så øges afstanden til de bedste i Europa.
Derfor ønsker vi, i samarbejde med klubberne, at udvikle en rød tråd i træner og talentudviklingen, som gør trænerne mere kompetente til gavn for klubberne, og som får den effekt, at flere spillere har et højere bordtennisfagligt niveau. Man kan læse meget mere om dette i Vækststrategi 2025.
Af andre ting kan nævnes, at vi i de seneste måneder har forhandlet med Team Danmark om samarbejdet de kommende fire år. Vi vil skabe de bedste forudsætninger for at kunne følge op på bronzemedaljen fra hold EM. Vi ser også på, hvordan vi kan skabe et miljø, hvor dygtige danske klubtrænere får mulighed for at udvikle sig gennem en stærkere tilknytning til landsholdscenteret i Brøndby og komme med ud på internationale opgaver.
Vi har lige gennemført UDM i Hjørring og senior DM i Odense. Tak til B75 og OB for at kunne gennemføre en slags nød-DM på dette skæve tidspunkt af sæsonen med begrænset tid til god planlægning. I forhold til senior DM har vi større ambitioner i fremtiden. Derfor vil vi i november etablere en arbejdsgruppe, der de kommende år skal udvikle DM konceptet, så de arrangerende klubber får meget mere hjælp fra BTDK til at løfte DM arrangementet til et nyt niveau. Senior DM skal være et flagskib, der skal tiltrække spillere, tilskuere og sponsorer, og der skal naturligvis livestreames fra DM. Det er blot at konstatere, at der i år ikke var overskud til at løfte den opgave også.
BTDK’s kommunikation
I forhold til BTDK’ kommunikation som har debatteret en del på det sidste, så er det jo helt rigtigt, at der er mange ting, der kan blive bedre. Det er derfor, at kommunikation er et prioriteret område frem mod 2025. Udfordringen med kommunikation er jo ikke mindst, at begrebet dækker over mangt og meget, der er jo nærmest kommunikation med i alt, hvad vi laver. I forhold til kommunikation har vi fx prioriteret at lave flere indslag, der handler om børn og unge og de aktiviteter, der knytter sig til det. Vi har prioriteret en tættere kommunikation med klubberne gennem vores vækstteams, og selvom der er lang vej før vores vækstteams fungerer efter hensigten, så har vi dog en direkte dialog om festivaler, trænerudvikling, klubmiljøer, skoleprojekter og meget andet, hvilket er et godt sted at starte. Vi har også prioriteret bedre kommunikation med klubtrænere i hele landet gennem etablering af trænernetværk, som gør, at vi derigennem kan hjælpe klubberne meget mere med rekruttering og fastholdelse af medlemmerne. Vi har prioriteret dækningen af både senior EM, UEM, OL og PL med videoreportager før, under og efter turneringerne, og det har vi fået meget ros for. Jeg er samtidig enig med kritikerne i, at det kan blive langt bedre. Vi kan lave endnu bedre optakter, flere reportager og flere individuelle historier, det er vi helt klar over.
Vi har haft en ekstern part til at gennemgå alt, hvad vi har lagt op på hjemmesiden og FB de seneste år. Gennemgangen viser ikke overraskende, at vores reportager og kommunikation ikke har haft den bredde, som vi ønsker fremadrettet. Vi skal kunne formidle historier og reportager med en større variation og et bredere indhold, der henvender sig til flere forskellige målgrupper.
Dette lange skriv har forhåbentlig givet et lille indblik i, hvad det er vi bøvler med i hverdagen i BTDK ved siden af driften. Der er en meget stor motivation i BTDK’ organisation, i den politiske ledelse og i faggrupperne samt ude i klubberne for at komme fremad og skabe en spændende fremtid for fællesskabet Bordtennis Danmark. Der er mange opgaver, så ligesom når man skal spise en elefant, så bliver vi nødt til at spise en bid af gangen og have lidt tålmodighed. Vi kan ikke have hele elefanten i munden på en gang.