Nyt fra rating- og turneringsgrupperne

Indhold

  • Opdateringsfrekvens på ratingslisten ændres til hver 4. uge.
  • Ændringer i forhold til ratinglisten og starttal er indført.
  • Turneringsreglement for DT til 2. turneringshalvdel, i forhold til ledige pladser, er opdateret.
  • Ændret turneringsstruktur i dame-DT fra sæsonen 2022-2023.
  • Takstbladet er opdateret.
  • DT-kalenderen for sæsonen 2022-2023 er klar.
  • Turneringsreglement for region Fyn opdateres til 2. turneringshalvdel.
  • Status på kontrol af holdturneringen.

 

Opdateringsfrekvens på ratinglisten

Klubledere, trænere og stævnearrangører oplever tit en voldsom og til tider usund fokusering på ratinglisten.

  • Spillere afholder sig fra at opstille i rækker hvor de aldersmæssigt hører til, fordi risikoen for at tabe lidt point overstiger spilleglæden.
  • Forældre ses med næsten totale udskrifter af rating listerne, hvilket lægger et meget stort pres på de yngste spillere. Særligt når spillerne før kampen får at vide at ”ham kan du slå”.
  • Turneringsgrupperne modtager adskillige mails i løbet af en sæson fra forældre og spillere i alle aldersgrupper, når en holdkamp tabes ved skrivebordet. Den største bekymring vedrører ofte tab af ratingpoint. Her er det vigtigt for alle at huske, at man ikke bliver en dårligere bordtennisspiller, hvis man efter et stævne har tabt 100 point. De kommer oftest igen i løbet af kort tid, blot man spiller flere kampe.
  • Vi har tidligere oplevet at spillere trækker fra holdkampe og stævner, hvis man starter dagen med nogle ”uventede” resultater. Den udvikling er dog stoppet med en ændring i stævne- og rating reglementet for nogle sæsoner siden.

Ratinglisten er uden tvivl det bedste redskab vi har til at vurdere spillernes indbyrdes styrke. Jo flere kampe man spiller mod så mange forskellige spillere som muligt, jo mere retvisende vil ranglisten være.

Man må heller ikke glemme at ratinglisten er en motivationsfaktor for mange, som driver spillerne til at blive bedre og bedre.

I et forsøg på at reducere den usunde fokus på ratinglisten, og i stedet bevare glæden og lysten til at spille, sker der fremover en ændring i den frekvens hvormed listen opdateres.

 

Fra og med uge 1 vil ratinglisten i første omgang blive opdateret fredag eftermiddag – hver 4. uge.

Det har ingen betydning for de point som spillerne vinder eller taber, men forskellen udjævnes alt andet lige, så et tab i en enkelt uge ikke ser så voldsomt ud på listen. Ved særlige arrangementer (f.eks. DM) kan naturligvis stadig køres en manuel opdatering, hvis frekvensen ikke falder sammen med terminen for tilmeldingen.

Færre opdateringer medfører blot at ratingtallet er gældende i en længere periode i forhold til tilmelding til stævner.

 

Henvendelser vedrørende ratinglisten:

  • Henvendelser om reglerne for ratinglisten skal ske til Ratinggruppen – benyt denne mailadresse: cvo@bordtennisdanmark.dk.
  • Henvendelser om opdateringerne af ratinglisten skal ske til Peter Tranto – benyt denne mailadresse: pt@bordtennisdanmark.dk.

Vær opmærksom på, at ratinglisten bliver dannet på grundlag af de resultater, som indtastes fra stævner og holdturneringerne. Er der sket indtastningsfejl, skal man rette henvendelse til henholdsvis stævnearrangøren eller turneringsgrupperne og få rettet fejlen inden den efterfølgende opdatering.

 

Ratinglisten og starttal

Nye spillere tildeles et såkaldt Starttal. Starttallet og ratinggrænserne ved stævner og holdturnering fastlægges af ratinggruppen og turneringsgrupperne, og baseres på en masse statistik og en ønsket fordeling af spillere i hver enkelt aldersgruppe.

Hidtil har det været muligt at spillere kan ligge lavere end starttallet på ratinglisten, hvis de taber flere point end de vinder. Det er vurderingen, at et konstant tab af point kan medføre at visse spillere helt stopper med at spille bordtennis.

Fremover kan ingen spiller ligge lavere end starttallet.

Der vil ske en normal beregning af ratingtallene, men falder en spiller under starttallet ved beregningen, hæves det nye ratingtal til starttallet igen. Ændringen gælder for alle aldersgrupper.

Det forventes at der vil gå en vis periode før de nye definitioner finder et naturligt leje, særligt hvor mange reelt ikke har spillet kampe i to sæsoner, men stået mange timer i træningslokalet. Corona vil utvivlsomt medføre store udsving i opdateringerne i en periode – måske resten af sæsonen og mere til. Mange spillere har reelt et højere niveau end ratinglisten indikerer. Det vil dog udlignes efter en del kampe.

 

Ændringen er implementeret på ratinglisten i oktober 2021, hvilket nogle allerede har opdaget.

 

Opdatering af turneringsreglement for DT

Allerede ved udsendelse af turneringsreglementet for sæsonen 2021-2022 varslede turneringsgruppen, at der ville komme en opdatering af reglementet for DT, når ankesagen omkring Virums deltagelse i Bordtennisligaen for damer var afsluttet.

Den varslede opdatering fremgår nu at hjemmesiden. Proceduren ved besættelse af ledige pladser umiddelbart efter turneringsafslutningen (del af op- og nedrykning) samt tildeling af ledige pladser ved tilmelding til den kommende sæson er beskrevet.

I forbindelse med opdateringen er tilføjet et par præciseringer, som dog ikke ændrer ved forudsætningerne for rækkerne.

Det opdaterede reglement kan findes på hjemmesiden her

 

 

Turneringsstruktur i dame-DT ændres fra sæsonen 2022-2023

Greve BTK havde i forbindelse med en damesamling i Fredensborg indkaldt alle DT-klubber til en drøftelse omkring fremtidens struktur i dansk damebordtennis.

En beskrivelse af den nye struktur kan findes på hjemmesiden her

 

 

Takstblad er opdateret

Takstbladet er opdateret, primært med en opdatering af det reducerede startgebyr gældende specielt for denne sæson. Desuden er layoutet ændret til en mere læsevenlig udgave. Bøder fremgår nu af en side, som kan hænges op i klubben.

Takstbladet kan findes på hjemmesiden her

DT-kalender for sæsonen 2022-2023

Kalendergruppen har modtaget en række tilbagemeldinger fra de fleste stævnearrangører, men mangler stadig en tilbagemelding få arrangører som typisk afholder stævner.

På baggrund af de modtagne tilbagemeldinger og andre ønsker fra diverse aktører, har kalendergruppen udarbejdet en koordineret plan, som danner grundlag for DT-kalenderen i sæsonen 2022-2023.

DT-kalenderen kan findes på hjemmesiden her

 

Turneringsreglement for region Fyn er opdateret

TG-Midt har ændret i turneringsstrukturen for 2. turneringshalvdel. Turneringsreglementet er derfor opdateret.

Det opdaterede reglement kan snarest findes her

 

Status på kontrol af holdturneringen

Frem til d. 19. december 2021 var vi forskånet for de store forstyrrelser i forhold til Corona. Mange steder lukkede kommunerne helt eller delvist ned for adgang til klubbernes spillelokaler og enkelte kampe er ikke afviklet.

  • I Region Øst udestår 11 holdkampe. TG-Øst har udsendt en meddelelse til de berørte klubber omkring regler afvikling af de udsatte kampe.
  • I Region Vest er ingen seniorkampe udsat.
  • I Region Midt er ingen seniorkampe udsat.
  • I Region Bornholm udestår 8 holdkampe. TG-Bornholm har meddelt de berørte klubber, at kampene blot skal afvikles snarest.

 

I første turneringshalvdel er kontrolleret 1.991 holdkampe og dermed 21.658 individuelle single- eller doublekampe. I knap 3 o/oo af kampene er sket overskridelser af reglementet som ikke kunne korrigeres med en hjælpende hånd fra turneringsgrupperne.

Der findes ikke tal på i hvor mange tilfælde en potentiel fejl er opdaget i tide og håndteret med hjælp fra turneringsgrupperne.

Det er første gang, det har været muligt at foretage en total kampkontrol på alle seniorkampe. Kontrollen viser at der er visse ”kulturforskelle” som fremadrettet kræver en fokuseret indsats fra både klubber, spillere og TG, således at der også fremover kan ske en løbende ensretning af reglerne på tværs af regionerne.

Der ses i langt de fleste tilfælde dog også en klar vilje til at efterleve reglementerne – når TG har hjulpet med ofte detaljerede forklaringer af regler og scenarier.