Turneringsgruppen afholdte tirsdag d. 13. april 2021 møde omkring situationen i Bordtennisligaen for damer. Som ved herrerne, har situation i 1. og 2. division været ganske usædvanlig på grund af Corona, og hos damerne blev kun afviklet 2 runder. To kampe giver ikke er rimeligt sportsligt grundlag for at kunne bestemme oprykning.

TG valgte derfor at give de deltagende hold i sæsonen 2020-2021 mulighed for en næsten fri tilmelding til Bordtennisligaen i den kommende sæson. Dog under den forudsætning at TG forbeholdte sig ret til at seede og dermed udvælge ét eller to hold. Afvikling af kvalifikationskampe er ikke en mulighed i øjeblikket, og af hensyn til klubbernes planlægning og spillernes eventuelle klubskifte, kan vi ikke vente til august.

TG har valgt at sæsonen 2021-2022 i Bordtennisligaen kommer til at bestå af:

  • Hillerød, Hvidovre, Greve, Viby, OB, Ballerup, Silkeborg, B75 og Amager. 9 hold i alt.

Alle tidligere og nye hold i 1. og 2. division samles i starten af sæsonen i 1. division – måske i to kredse, hvis antallet af tilmeldte hold bliver tilstrækkeligt stort.

Turneringsstrukturen i damerækken er ikke helt på plads i alle detaljer, men vil fremover være meget lig herrernes:

  •  I Bordtennisligaen spilles først et Grundspil 1. De 9 hold møder hinanden én gang. De 6 øverste går til Grundspil 2 og møder hinanden én gang. De 4 øverste fra Grundspil 2 går til semifinaler. Alle hold fra Grundspil 2 er sikret en plads i Bordtennisligaen næste sæson. De 3 nederste hold går til et oprykningsspil med hold fra 1. Division.
  • Alle øvrige hold starter i 1. Division og møder hinanden én gang i første halvdel. De 3-4 øverste hold går til et oprykningsspil med hold fra Ligaen og møder hinanden én gang. To hold rykker op i ligaen og resten spiller i 1. Division den kommende sæson.
  • Øvrige hold spiller et nedrykningsspil om de resterende pladser i henholdsvis  1. division og nedrykning til 2. division.
  • Dermed er vi tilbage på maksimalt 8 hold i alle rækker efter næste sæson. Skulle antallet af tilmeldte hold stige markant, kan der blive tale om to kredse og med mindre justeringer.
  • Som følge af den midlertidige sammenlægning af 1. og 2. division, vil det naturligvis være tilladt at tilmelde to hold – måske tre. Dog vil det i den efterfølgende sæson kun være tilladt med maksimalt to hold i hhv. 1. og 2. division. Disse regler er ikke helt på plads endnu – mere info kommer når indbydelserne sendes ud.
  • Som hos herrerne ønsker TG at hver eneste kamp er vigtig og at holdene stiller i stærkest mulige opstilling. Nye hold vil fremover starte i laveste række.

Slutspil i liga og ungdom

Grundspillet i Bordtennisligaerne er afsluttet og slutspillet er gået i gang med afvikling af de første kampe. Foreløbig bliver alle kampe desværre uden tilskuere, så husk at se med når klubberne streamer fra kampene.

Der er desuden udsendt indbydelser til slutspillet i ungdoms-DT som afvikles d. 4-5. september 2021 hos henholdsvis OB, Allerød og Roskilde.

Forfatter: Turneringsgruppen