Nyt fra Turneringsgruppen vedrørende DT-turneringen i sæsonen 2024-2025

Jævnfør det generelle Turneringsreglement §29, skal strukturændringer i DT meddeles senest d. 1. marts, hvilket hermed sker.

Øvrige ændringer i de forskellige turneringsreglementer skal koordineres med de regionale turneringsgrupper, og dette arbejde vil fortsætte frem til 1. august 2024 og DT og 1. september 2024 for de regionale turneringer.

 

Brug af udenlandske spillere i DT

Jævnfør det generelle turneringsreglement § 9 stk. 5 gælder at en spiller i Bordtennisligaen ikke kan deltage i et andet lands nationale senior holdmesterskab.

Årsagen til denne regel, skyldes en tidligere turneringsstruktur i ETTU. Denne turneringsstruktur er for længst erstattet af Champions League, hvor klubber nu tilmeldes i stedet for som tidligere kvalificerer sig. Dermed kan en spiller ikke repræsentere to forskellige klubber, hvorfor §9 stk. 5 ikke er relevant mere.

Efter aftale med landstrænerstaben og bestyrelsen har turneringsgruppen derfor besluttet at restriktionen bortfalder fra sæsonen 2024-2025, og der åbnes op for at spillere i ligarækkerne kan deltage i andre landes nationale senior holdmesterskab – hvis de pågældende landes turneringsregler tillader dette (tillades f.eks. ikke i Tyskland).

Ændringen medfører desuden at vores landsholdsspillere får mulighed for at tjene en ekstra mønt, som kan være medvirkende til at skabe et økonomisk grundlag som professionel bordtennisspiller.

Ændringen medfører omvendt også at klubberne nu, alt andet lige, har mulighed for at indgå aftaler med højere rangerede spillere end tidligere. Der vil foreløbig ikke være krav om et minimum antal spillere med dansk statsborgerskab eller lignende.

På DT-hold må fortsat kun deltage én ikke-EU-borger. Turneringsgruppen indgår dog meget gerne i en dialog med DT-klubberne om en eventuel ændring af reglen – med mulighed for at fjerne reglen allerede til sæsonen 2024-2025.

 

Ændret kampstruktur i 1. division herre

Turneringsgruppen har modtaget flere forslag til turneringsstrukturen i 1. division, hvor flere giver udtryk for, at antallet af kampe er meget reduceret, idet holdkampene stoppes ved afgørelse (8 kampe og stop ved afgørelse).

Turneringsgruppen vil derfor ændre strukturen i 1. division for herrer. I første turneringshalvdel spiller alle efter Svensk-system (14 kamp og stop ved afgørelse). I anden turneringshalvdel spilles i oprykningsspillet efter det nuværende system (8 kamp og stop ved afgørelsen) og i nedrykningsspillet spilles efter svensk-system.

 

Ændret kampplan i 1. division damer

Antallet af kampe i 1. division nedrykning er stærkt afhængig af antallet af tilmeldte hold. Reglerne ændres således, at Turneringsgruppen på baggrund af antallet af tilmeldte hold, kan ændre kampplanen i nedrykningsspillet til en dobbeltturnering, hvor holdene mødes to gange.

 

DT-runder i sæsonen 2024-2025

Oversigten over DT-runder kan lige nu ses på hjemmesiden her – og senere under …/holdturnering/dt-senior/ og …/holdturnering/dt-ungdom/.

 

DM-Ugen 2025

Endelig beslutning vedrørende deltagelse i DM-Ugen 2025 afventer næste bestyrelsesmøde d. 13/3-24.

 

Efter aftale med herre Ligaklubberne har Turneringsgruppen undersøgt muligheden for få ”tildelt en fordel” ved at vinde Grundspillet. Der er ikke mange muligheder, men vi foreslår følgende:

  • Semifinaler spilles bedst af 3 holdkampe. Vinderen af Grundspil 2 har hjemmebane i 2. og evt. 3. kamp (som ved de nuværende regler).
  • I finalen ved DM-Ugen får vinderen af Grundspil 2 mulighed for at bestemme, hvem der skal noteres som ude- eller hjemmehold.
  • Ovenstående vil være gældende for både herre og dame liga.

 

Mvh. Turneringsgruppen