Nyt om limforbud

DBTU har modtaget en henvendelse vedrørende limeforbuddet og om hvorfor, der ikke i højere grad har været testet i Danmark for brug af ulovlige stoffer i sæsonen 2008/09.

Lim-problematikken har i denne sæson været kaotisk. Verdensforbundet (ITTF) indførte i forrige sæson et forbud mod lim, der indeholdt flygtige opløsningsmidler. DBTU valgte at lægge sig på linie med ITTF og indkøbte det testapparatur, der blev anbefalet af ITTF. Dette apparatur er i stand til at måle de flygtige organiske opløsningsmidler.

DBTU gennemførte limtest – frivilligt ved nogle stævner – og officielt ved ungdoms-DM 2008.

I starten af denne sæson nedsatte bestyrelsen en lille arbejdsgruppe, der skulle fastlægge retningslinierne og udvælge kampe og stævner, hvor der skulle gennemføres battests. Denne gruppe blev i sit arbejde overhalet indenom af ITTF, der sendte den ene regelændring ud efter den anden. Eksempelvis blev booster forbudt, hvilket DBTU har orienteret om på hjemmesiden. Problemstillingen blev dog kompliceret af, at forbuddet ikke blev fulgt op af en anbefaling om indkøb af testapparatur, der kunne afsløre booster. Det svarer til at sætte et stof på dopinglisten, samtidig med at der ikke er nogen kendte testmetoder til at opdage stoffet med.

På den baggrund valgte bestyrelsen at sætte batkontrollen lidt i bero, da vi ikke fandt det sportsligt forsvarligt kun at indføre en delvis kontrol. Det skal ingen hemmelighed være, at vi også skelede til et økonomisk aspekt, da vi ikke ønsker at belaste vores økonomi ved at indkøbe testudstyr, der er forældet af nye regler, før vi modtager det.

Ved det netop afholdte VM blev lim-problematikken drøftet igen og specielt belægningers tykkelse var i fokus, da tykkelsen stiger, hver gang en spiller booster sin belægning. DBTU fik to sæt kontroludstyr til belægningstykkelse med hjem fra Japan – disse vil indgå i det testudstyr, som vil blive anvendt ved fremtidige batkontroller.

Vi har en klar forventning om, at vi fra starten af den nye sæson er i stand til at få etableret regelmæssig batkontrol ved stævner og holdkampe.

Forfatter: Aksel Beckmann
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 13
Kontaktperson e-mail: dorte.kronsell@dbtu.dk