Nyt samarbejde: Bordtennis Danmark og DGI Bordtennis forener kræfterne

Dansk bordtennis træder ind i en ny æra fra den 1. oktober. Med samarbejdsaftalen kigger bordtennissporten ind i en lys fremtid, som gør det lettere at være forening.

Bordtennis Danmark og DGI Bordtennis slår fra den 1. oktober hver deres slag for dansk bordtennis. Foreningerne er i centrum i den nye aftale:

“Samarbejdet giver os mulighed for at samle vores kræfter og ressourcer til gavn for foreningerne, så de får en mere sammenhængende og overskuelig oplevelse. Det vil gøre det nemmere at navigere i de mange tilbud, som vi tilbyder på tværs af organisationerne,” fortæller Henrik Vendelbo, formand for Bordtennis Danmark.

Bordtennis Danmark og DGI Bordtennis vil fremover kommunikere som fælles afsender til foreningerne. Generelt skal kontakten med foreningerne være mere enkel:

“Kommunikationen om diverse tilbud fællesrettes, hvilket vil gøre det nemmere og mere gennemskueligt for foreningerne,” fortæller Allan Boserup, formand for DGI Bordtennis.

Står sammen om fælles mål

Samarbejdet tager afsæt i et fælles mål om, at det skal være nemt at gå til bordtennis og være bordtennisforening. Når de to organisationer samler kræfterne, arbejder de for en lys fremtid for bordtennissporten:

“Samarbejdet sikrer, at vi fortsat kan tilbyde relevante og målrettede tilbud på højt niveau med henblik på at øge medlemsvæksten og forbedre vilkårene for eksisterende spillere,” fortæller Allan Boserup, formand for DGI Bordtennis.

Udgangspunktet for samarbejdet er, at de to organisationer opnår mere sammen end hver for sig. Sammen vil de arbejde for at få flere til at være en del af bordtennis – både frivillige og medlemmer. Samarbejdet skal sikre kvalitet indenfor bordtennissporten ved at optimere økonomiske og menneskelige ressourcer.

Dobbelt så gode sammen

Bordtennis Danmark og DGI Bordtennis har i lang tid haft et godt samarbejde om 60+ målgruppen. Der er nedsat et udvalg som arbejder med fælles aktiviteter, opstart af nye foreninger og eksterne samarbejder vedrørende Sund Aldring.

Det er de gode erfaringer fra 60+ samarbejdet, som Bordtennis Danmark og DGI Bordtennis arbejder med at videreføre til andre områder og målgrupper.

Generelt har det op til samarbejdet været vigtigt at stille skarpt på de to organisationers styrker. Det gør det nemmere at supplere hinanden i fremtiden.

“Vi har sikret, at de to organisationer ikke længere er i konkurrence med hinanden på en række områder, men i stedet fokuserer på at skabe de bedst mulige betingelser for bordtennissporten i Danmark,” fortæller Allan Boserup, formand for DGI Bordtennis.

“Vi er enormt glade for at have indgået et samarbejde med DGI Bordtennis, og for at have sat konkrete ord bag aftalen, hvilket er godt for begge parter,” fortæller Henrik Vendelbo, formand for Bordtennis Danmark.