Nyt spillesystem

I bestræbelserne på at fastholde et højt niveau i Stigadivisionen har TU været i dialog med klubber fra den nuværende Stigadivision og 1. divisionerne om at foretage ændringer i spillesystemet for Stigadivisionen frem mod sæsonen 2013/2014.
I indeværende sæson har der været vist særdeles god bordtennis på Kanal Sport om mandagen. Dette tiltag ønsker såvel klubber som kanal Sport at fortsætte med. Nogle af sæsonens tv-kampe har strakt sig over 4-5 timer, hvilket er uhensigtsmæssigt for såvel tilskuere som tv-seere. Det kunne derfor være en fordel at skære holdkampene mere til, så der bliver en større ensartethed i afviklingen. For bl.a. at opnå en bedre tv-egnet afvikling er det ønskeligt at gå fra to borde til ét bord. Det vil ikke være muligt med den nuværende spilleform.
Et grundlæggende ønske fra mange af de involverede klubber, var at spille med tremandshold. Dette kan gøres på mange måder. Herunder vil der være forslag til et par scenarier. Derudover var der stemning for at bibeholde de to 1. divisioner, men gøre det mere attraktivt for de bedste hold, der vil afslutte sæsonen med yderligere kampe i et opryknings-/nedrykningsspil med de lavest rangerede hold fra Stigadivisionen.

Forslag 1:
Stigadivisionen består af 8 hold med tre spillere på hvert hold. Der spilles en dobbeltturnering (grundspil) efterfulgt af slutspil og opryknings-/nedrykningsspil.
Der spilles i hver holdkamp fem singlekampe, hvor alle kampe tæller. Spiller 1 og spiller 2 møder henholdsvis spiller 1 og spiller 2 fra det andet hold, mens spiller 3 møder spiller 3.
De seks bedst placerede hold fra grundspillet spiller slutspil som i dag med kvartfinaler, efterfulgt af semifinaler og finaler. De to dårligst placerede hold fra grundspillet spiller opryknings-/nedrykningsspil mod de to bedst placerede hold fra hver af de to 1. divisioner. (Spillesystem som i Stigadivisionen). Dette gøres over et par weekender, hvor der først spilles i to puljer af tre hold. Et hold fra Stigadivisionen + etteren fra den ene kreds af 1. divisionerne og toeren fra den anden kreds – og omvendt. Vinderne af de to puljer møder på kryds de to toere, hvorefter vinderne af disse kampe rykker op. (Dette spilles efter at grundspillet er færdigspillet i alle tre rækker).

Forslag 2:
Der spilles et grundspil som beskrevet ovenfor med tre spillere på hvert hold. Derefter vil der være slutspil, men ikke opryknings-/nedrykningsspil.
Nummer 1 i hver af de to 1. divisioner spiller en oprykningskamp. Vinderen af denne kamp rykker direkte i Stigadivisionen, taberen spiller om den sidste plads mod nr. 7. fra Stigadivisionen.

Forslag 3:
Der spilles som i dag med fire på hvert hold i parkryds. Og Stigadivisionen afgøres med et slutspil som i dag. Dernæst spilles der opryknings-/nedrykningsspil som beskrevet i forslag 1.

Forslag 4:
Der foretages ikke ændringer til den nye sæson.

Har du input eller kommentarer til ovennævnte, kan disse fremsendes til sekretariatet senest mandag den 4. februar.

Klubberne i Stigadivisionen og de 2. 1. divisioner, bedes meddele TU senest mandag den 4. februar, hvilket af de 4 forslag I helst ønsker.

Herefter vil TU foretage de fornødne ændringer i turneringsreglementet.

Forfatter: Gitte Hvid
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk