OB v Hillerød

OB – Hillerød
Fredag aften i Odense sikrede Hillerød sig bronzemedaljerne i Elitedivision for herrer med en 2-5 sejr over OB. Kampen var dog langt tættere end resultatet beretter om, idet OB havde 6 matchbolde for at få udlignet til 4-4 og derved tvinge kampen ud i en afgørende double. Hillerød var dog skarpest og havde kampen igennem marginalerne på deres side.

OB havde til kampen valgt at skifte lidt ud på holdet i forhold til semifinalekampene mod Roskilde. Mikael Mattiasson og Morten Hyrup havde fået genvalg til 1. parkryds mens Johan Björklund og Poul Sørensen havde erstattet Daniel Reed og Mads-Peter Jannings i 2. parkryds.

Hillerød kom med samme hold, som havde spillet i semifinalerne. Det betød at kineserne Wang og Huang var i 1. parkryds og Peter Greczula og Henrik Laxby i 2.

Mikael skulle i første kamp op mod Huang. Mikael spiller godt og har teten de to første sæt, hvor han i begge har sætbolde. Huang spiller dog bedst på de afgørende bolde og vinder begge. Det gav kineseren den fornødne ro, og han vinder også 3. sæt.

På det andet bord spiller Poul og Peter en tæt kamp. Det er en kamp hvor Peter på forhånd er lille favorit, men en kamp OB helst skal vinde for at hænge på Hillerød. Peter spiller dog bedst og har marginalerne på sin side i 4. sæt og vinder kampen 1-3.

OB var derfor allerede i pres og det krævede nu minimum én sejr i 1. parkryds, som Hillerød førte 8-0 efter de to første møder.

Overraskelsen kunne ske i Mortens kamp mod Wang. Morten spiller godt og tager 1. sæt, men som i de foregående møder, har Morten svært ved at holde det niveau, som det kræver for at slå Wang. Morten kommer til at lave for mange lette fejl, og Wang vinder herefter de tre næste sæt og kampen 1-3.

Johan vinder efterfølgende 3-1 over Laxby. Laxby får ellers en ønskestart, men Johan højner niveauet og spiller tålmodigt og med god taktisk forståelse.

1-3 ved pausen, og Hillerød lignede at de kunne afgøre kampen i de to næste kampe til 1-5.

OB kom dog som tidligere i sæsonen som skudt ud af en kanon efter pausen. Morten spiller fantastisk og vinder 1. sæt 18-16 over Huang og Mikael vinder 1. sæt mod Wang. Hvor Mikael holder ved og vinder kampen tæt 3-0 kan Morten dog ikke følge med Huang og taber relativt sikkert de tre efterfølgende sæt.

For Mikael var det dog en milepæl i hans lange karriere. ”Inden denne kamp havde jeg 0-44 (sikkert lettere overdrevet, red.) mod venstrehåndede penholdere. Dette var min første sejr” udtale Mikael efter kampen.

Med Mikaels overraskende sejr, var OB pludselig med i kampen igen. Poul skulle vinde over Laxby og Johan over Peter for at sikre den afgørende double. Stemningen i OB-hallen var med ét steget adskillige grader, og der var igen tro på at bronzemedaljerne skulle blive på Fyn.

Det lignede også at doublen skulle spilles. Både Poul og Johan virker til at have styr på tingene. Poul fører 2-1, 10-7 og 11-10, hvor Johan på samme tidspunkt fører 2-0 og 10-8. Laxby spiller dog tæt på perfekt på de afgørende bolde og tager 4. sæt og fortsætter stilen i 5. Poul stiver samtidig og den unge Hillerød-spiller vinder sættet sikkert med 3-11 og bliver derved matchvinder for sjællænderne.

En hård skæbne for OB, der har haft en flot sæson som oprykker. Der skal dog herfra lyde et stort tillykke til Hillerød med bronzemedaljerne.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: OB
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk