OB v København

OB var kun en skygge af dem selv, da Københavns BTK gæstede Odense Idrætshal. Ca. 170 tilskuere var mødt frem til kampen, der fra første bold blev domineret af Københavnerne, der fortjent kunne tage hjem med en 5-1 sejr og favoritværdigheden i bagagen.

OB stillede til kampen med Mikael Mattiasson og Lars Hauth i 1. parkryds og de to unge Morten Hyrup og Rasmus Klein i 2. kryds.

København havde de to svenskere Robert Eriksson og Anders Holm i 1. kryds og Henrik Laxby og rutinerede Sune Larsen i 2. kryds.

De to første kampe lå på forhånd til OB. Mattiasson havde 4-0 i grundspillet mod Københavns 1. kryds og Hyrup plejer at have styr på Laxby. Det skulle dog gå meget mod forventning.

Mattiasson var konstant presset mod Holm, men lignede alligevel en spiller med det mentale overtag på sin landsmand, da han bragte sig foran 4-1 i 5. sæt. Efter time out af København vendte kampen fuldstændigt. Holm spillede klogt og Mattiasson mindre klogt, hvilket betød sikker sætsejr til Holm som dermed bragte København foran med 0-1.

På bordet ved siden af spillede Laxby sin chance mod Hyrup, der ikke var på toppen. Laxby fik presset kampen ud i et 5. og afgørende sæt, hvor han passende valgte at spille totalt fejlfrit og med 3-11 sikrede en 0-2 føring.

En højst uventet start på kampen, der satte OB under pres.

Hauth spillede herefter en god kamp mod Eriksson, men manglede lige det sidste for at slå sig forbi svenskerens parader. Sejr på 1-3 til Eriksson og stort pres på Klein for at holde OB inde i kampen mod Larsen.

Klein spillede på et højt niveau de to første sæt og bragte sig sikkert foran 2-0. Larsen får dog kæmpet sig stille og roligt ind i kampen og Klein begyndte at blive mere og mere modløs i takt med Larsen lavede meget få fejl. En stor fighterindsats i 5. sæt af Klein vendte dog igen kampen og 11-8 sejr gav en pausestilling på 1-3 og kampen syntes stadig helt åben.

OB kom ud efter pausen med ny energi og stadig tro på sejr. Mikael vandt første sæt mod Eriksson og Hauth førte 10-8 mod Holm. Hauth kunne dog ikke udnytte sine sætbolde og en 10-7 føring i 3. sæt blev heller ikke udnyttet og så blev det 0-3 sejr til Holm og 1-4 føring til København.

Det virkede i det hele taget som de brændte chancers kamp for OB. Mattiasson udnyttede heller ikke en af sine fire sætbolde i 3. sæt til at bringe sig foran 2-1 i sæt mod Eriksson og en tydelig frustreret Mattiasson måtte se sig besejret 1-3 og dermed fortjent 1-5 sejr til København.

København var det hold, der virkede mest opsat denne tirsdag aften i marts og havde vildskaben til at turde gå efter chancerne. Marginalerne var også med dem, men heldet følger som bekendt dem der opsøger det.

Overordnet set er det et klart sundhedstegn for Elitedivisionen at stort set alle hold kan slå hinanden. Flot af København at udnytte chancen da OB faldt i niveau. Der er ingen tvivl om at OBerne vil være meget opsat på revanche. Intet er afgjort endnu, men København kom med sejren et godt skridt tættere på semifinalerne.

Se også en stor artikel fra Fyens Stiftstidende om OB v KBTK…

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: OB
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk