OB v Køge Bugt

OB – Køge Bugt
Der var topopgør i Odense da Elitedivisionens nr. 3 tog imod nr. 2. Det blev en maratondyst på 3 ½ time, hvor der blev kæmpet om hver en millimeter. Køge lignede i lang tid det vindende hold men OB vendte for anden dag i træk 2-4 til 5-4 sejr, og ligger derved pres på Team Vendia og Hillerød i kampen om 3. pladsen i grundspillet.

Begge hold kom med sejre i ryggen inden dagens kamp. Køge havde lørdag vundet sikkert med 5-1 over Dragør, mens OB nok vandt 5-4 i Viby mod Sisu/MBK, men havde leveret sæsonens dårligste indsats og kunne være mere end lykkelige for at de overhovedet fik point med hjem.

Hjemmeholdet stillede med Morten Hyrup Rasmussen og Mikael Mattiasson i 1. parkryds mens hjemvendte Mads-Peter Jannings og Poul Sørensen var i 2.

For Køge var to gange Frederik henholdsvis Lundquist og Nilsson i 1. parkryds, mens Claus Rasmussen og Henrik Elofsson spillede i 2.

I første kamp stod Morten over for Frederik N. Morten havde godt fat i Frederik og styrede det meste af kampen men måtte se Frederik løbe med sejren i 5. sæt. Morten var klart bedre end om lørdagen, men var stadig for negativ i tankegangen. Resultat: 8-11, 11-9, 4-11, 11-9, 5-11

I den anden kamp lignede det at Poul havde styr på Henrik med en føring på 1-0 og 7-3. Men Henrik fik kæmpet sig flot tilbage og styrede kampen med baghånden tæt på bordet. Kampen måtte dog ud i fem sæt, og her havde Poul de bedste nerver og efter timeout ved 8-8 vinder han sættet og kampen 11-8. Resultat: 11-6, 7-11, 8-11, 11-8, 11-8. Stilling 1-1

Mikael skulle forsøge at rejse sig efter to meget overraskende nederlag fra dagen før. Det skete dog på ingen måde mod Frederik L, der var bedre i alle kampens faser end den svenske ”fynbo”, der lignede en der havde glemt at Fyn vist nok er smilets ø… Resultat: 7-11, 6-11, 5-11.

Mads-Peter skulle forsøge at holde OB inde i kampen mod Claus, og det så i starten også ud til at lykkes. Mads-Peter tog første sæt og førte 9-7 i andet. Herefter stivnede han lidt og Claus fik mere overtag i serv og returspillet. Claus tog de næste fire bolde og vandt derefter relativt sikkert tredje og fjerde sæt. Resultat: 11-7, 9-11, 6-11, 8-11. Stilling 1-3

Køge kunne derfor gå til pause med en sikker føring og kampen lignede lidt det omvendte opgør som Køge vandt 5-1. OB skulle finde ekstra ressourcer frem og gå efter marginalerne, der så langt havde været mest på Køges side.

OB kom som skudt ud af en kanon efter pausen, og det var ikke marginaler Mikael havde brug for mod Frederik N. Mikael viste hvad han er lavet af og rejste sig efter tre ”mindre gode” kampe ved at spille en flot kamp, hvor han sikkert vandt 3-0. Resultat: 11-8, 11-4, 11-9

På samme tidspunkt havde Morten lige bragt sig foran 2-0 i sæt mod Frederik L. med meget flot spil hvor Morten havde en plan med alt hvad han foretog sig. Frederik er dog en rutineret spiller med et meget højt niveau, så på trods af at Morten holdt hovedet koldt og kæmpede på alle bolde, trak Frederik alligevel det længste strå og vandt kampen i 5. sæt. Resultat: 14-12, 11-5, 4-11, 7-11, 8-11. Stilling 2-4

Det var nu igen op til OBs 2. parkryds at sikre point. Poul skulle op mod Claus, der efter et godt efterår igen er kommet ind i landsholdsvarmen. Claus var da også favorit og kom som ventet godt fra start med at vinde 1. sæt enkelt. Men taktiske ændringer i serv og returspillet betød at Poul fik flere angreb og udnyttede det til at spille med masser skru. Claus virkede ikke til at have nogle modtræk og en overraskende sejr til OB var dermed en realitet. Resultat: 5-11, 11-8, 11-7, 11-5

Mads-Peter skulle herefter på en hård prøve mod Henrik. Kampen svingede nærmest fra bold til bold, og det var helt umuligt at danne sig et indtryk af, hvem der ville vinde kampen.

Henrik tog første sæt og Mads-Peter andet. I tredje lignede det at Mads-Peter var ved at få overtaget med en 8-4 føring, men Henrik kom tilbage.

Ved 9-9 blev dagens bold spillet. Efter en lang loop til loop duel ligner det det afgørende slag da Henrik spiller dybt ned i Mads-Peters baghånd. Mads-Peter kaster sig og i fuld længde rammer han bolden med et def. Mads-Peter ligger under en bande, hans bat på jorden, Henrik skal faktisk bare have bolden over, men bolden sniger sig lige præcis over nettet og rammer derefter kanten af bordet. Henrik er chanceløs og Mads-Peter er foran 10-9. Bolden fik dog ikke den store betydning idet Henrik vandt sættet.

Mads-Peter tog fjerde og kampen måtte i afgørende sæt. Her svingede det igen frem og tilbage, hvor Henrik i starten af sættet lignede en vinder, men Mads-Peter viste at han allerede er ved at være tilbage i form og vandt 11-9. Resultat: 6-11, 11-5, 12-14, 11-4, 11-9. Stilling 4-4.

Begge hold var nu sikret ét point hver og for tredje gang i denne sæson skulle den afgørende double tages i brug i OB-hallen om et ekstra point.

Morten og Mikael skulle op mod Claus og Frederik L. I starten af kampen lignede det Køge, der ville løbe med det ekstra point, men en meget disciplineret og flot indsats af OB-parret ændrede det billede og efter fjerde sæt var det afgjort at OB vandt holdkampen. Resultat: 9-11, 13-11, 11-8, 11-7. Slutresultat 5-4.

En overraskende sejr til OB var hermed en realitet. En kamp der havde alt i spænding og dramatik underholdt de ca. 50 tilskuere og betød at OB sikrede sig 2 meget vigtige point i kampen om 3. pladsen. Køge ligner en sikker 2er på trods af nederlaget.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: OB
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk