OB v Roskilde

Rammerne var igen Odense Idrætshal, og 250 tilskuere havde valgt at bruge 2. påske dag på at se topbordtennis. Tilskuerne fik endnu engang drama for alle pengene, da holdkampen skulle afgøres i et 5. og afgørende sæt i den afgørende double.

OB stillede til kampen med Mads-Peter Jannings og Mikael Mattiasson i 1. parkryds og Morten Hyrup Rasmussen og Daniel “Danny” Reed i 2.

Roskilde stillede med Allan Bentsen og Christian “Bønne” Larsen i 1. parkryds og He Ke Yi “Hasse” og Kasper Gammelmark i 2.

De to første kampe var Mads-Peter mod Allan og Danny mod Kasper. Allan var tydelig tændt og ville ikke have en gentagelse fra Roskilde Grand Prix for to år siden, hvor Mads-Peter var første “hjemlige” spiller der slog Allan. Sikker 0-3 sejr til Allan.

Danny så også ud til at ville vinde sikkert 3-0, men begyndte i 3. sæt at fokusere for meget på at vinde i stedet for at spille boldene. Kasper vandt 3. sæt 11-13, men så var det også slut og Danny tog sikkert 4. sæt. 3-1 sejr til Danny.

De to næste kampe var absolutte nøglekampe, hvis OB ville give sig selv chancen for at vinde. Én sejr ville holde OB inde i kampen mens to sejre pludselig ville bringe OBerne i favoritrollen.

Mikael vandt seneste opgør mod Bønne, og denne kamp blev tæt! Bønne vinder 1. sæt 13-15 på sin 6. sætbold. Mikael er i 2. sæt nede med 6-10 og Bønne virker til at have fået overtaget i spillet. Mikael tager dog 6 bolde i træk til 12-10 sejr.

Herefter virkede Mikael til at have det mentale overtag, men uden at kunne vriste Bønne af. Mikael har flere chancer for at afgøre det vigtige 3. sæt, men afgør det først til 15-13. 4. sæt er i starten lige så tæt som de øvrige, men Mikael trækker lidt fra til sidst og afgør sættet og kampen 11-8.

På det andet bord er der skiftende føringer, hvor de to skiftes til at dominere et helt sæt igennem. Morten vinder 1. sæt. Hasse 2. sæt. Morten 3. sæt. og Hasse 4. sæt. 5. sæt er derimod helt tæt, men de to tager alligevel deres point i stimer. Morten kommer godt fra start 3-0. Det bliver 3-4 og OB tager timeout. Morten kommer herefter i front men Hasse får udlignet til 9-9. Morten afgør dog sættet kampen på sin 3. matchbold til 13-11 sejr.

3-1 til OB ved pausen og det lugtede gevaldigt af en overraskelse af de store. 1. kryds skulle nu i ilden. Mikael havde set skarp ud, og det var derfor spændende om han kunne presse den ubesejrede Bentsen. Det kunne han ikke! Allan var skarpere end længe set og låste fuldstændig den elegante svensker. Meget sikker og flot 0-3 sejr til Allan.

I den anden 1. kryds kamp lignede det, at Mads-Peter kunne lave overraskelsen mod Bønne. 1-1 og 8-6 samt overtag i spillet. På samme tid lignede det, at Danny ville tage sejren over Hasse. 1-0 og 10-8 samt stort overtag i spillet.

Roskilde var gevaldigt i knæ, og OB lignede, at de kørte på en bølge med et dejligt medlevende hjemmepublikum i ryggen. Her viste roskildeholdet dog, at de ikke gik igennem grundspillet med maksimumpoint for ingen ting. Både Bønne og Hasse får vendt kampene til 1-3 sejre.

Morten skulle herefter vinde over Kasper for at tvinge kampen i en afgørende double. Det blev mere tæt end forventet. Morten virkede til at have styr på kampen, men Kasper spillede godt og vendte 9-5 i 1. sæt til 9-11. Morten vinder dog 2. sæt og får god start på 3. Kasper får dog kæmpet sig tilbage til 7-7 hvor Morten tager timeout. Herefter ændre Morten lidt på taktikken og tager både 3. og 4. sæt.

Kampen skulle derefter ud i en nervepirrinde afgørende double. Mikael og Morten skulle op mod Allan og Bønne.

OBerne har flere gange i løbet af sæsonen skulle spille en afgørende double, og om det var det, der gjorde, at de fik en faktastisk start på kampen og Roskilde virkede nervøse, er ikke til at vide, men OBerne spillede aggressivt og bragte sig flot i front med 2-0 i sæt.

Herefter skiftede kampen karakter. Roskilde fik bedre styr på det korte spil og vandt sikkert de næste to sæt. OBerne skulle kæmpe sig ind i kampen igen og lægge pres på favoritterne. En god start på 5. sæt med en 2-0 føring, var dog ikke nok til igen at ryste Roskilde, der spillede nærmest fejlfrit og vandt sættet og derved holdkampen 4-5.

En fantastisk semifinale sluttede derfor med favoritsejr til mandskabet fra domkirkebyen. OB havde denne dag virkelig chancen for at vinde, men udnyttede den ikke da den opstod.

B kan dog trøste sig lidt med at være det første hold, der har presset mesterskabsfavoritterne så hårdt, hvilket selvfølgelig giver tro på at overraskelsen måske ikke er længere væk end onsdag, hvor der er returopgør i Roskildehallen. Der kan kun opfordres til, at alle der har mulighed for at komme til kampen, udnytter muligheden for at opleve endnu et drama.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…