ØBTU drog østpå

I år havde ØBTU den internationale træningslejr og efterfølgende grand prix stævne på kalenderen. Træningslejren er som altid rigtig godt besøgt med spillere fra flere forskellige lande, og stævnet har et meget højt spillemæssigt niveau.

På denne tur deltog to første års drenge – Nicky Marx (Brøndby) og Mads Jørgensen (Næstved). Asbjørn Reenberg (Hillerød) deltog som anden års dreng og på juniorsiden deltog Jonathan Stonor (Københavns BTK), Emil Sass Egebo og Casper Gammelmark (begge fra Roskilde). Turen startede mandag morgen fra Københavns Hovedbanegård – det direkte tog til Stockholm ventede på os.

Ved først at tage af sted mandag morgen, kunne vi naturligvis ikke deltage i lejrens første træningspas. Men vi ved jo, at der er rigtig mange træningspas inden lejren slutter torsdag aften, og ØBTU spillerne skulle deltage i kamp allerede fra fredag, hvor stævnet starter. En rolig start er derfor helt i orden. Rolig er måske så meget sagt, for turen til Stockholm med X 2000 tager såmænd ikke mere end 5½ time, så der er fart på. Video og spil på computeren er de foretrukne gøremål på sådan en togtur.

Efter træningspasset mandag eftermiddag, tog vi til Accome Hotel, hvor vi var booket ind i 2 værelser. Accome Hotel ligger 10min med tog fra Vällingby, hvor Ängby klubben har adresse.

Til træningslejrugen havde vi medbragt vores egen kok i skikkelse af Klas Nielsen fra Amager BTK. Stor tak til Klas for indsatsen med indkøb og madlavning og ikke mindst hans gode humør, samt opvisning inde ved bordet med piruetter og drev i bolden.

To træningspas om dagen – fra tirsdag til torsdag. Høj intensitet og god sparring. Samtidig en udfordring med trænere der ikke taler dansk, og ikke mindst at man står over for spillere fra andre lande. Det kræver koncentration, åbenhed og masser af positiv indstilling. Og det tager på kræfterne. Så aftenerne var ikke lange, før spillerne gik til ro.

Torsdag var byttedag på ledersiden. Klas tog retur til København, og som leder og coach til stævnet kom Thorbjørn Hartburg fra Greve. ØBTU er meget glade for den opbakning der er fra ledere i ØBTU regionen. Gode ledere kan man ikke få nok af og da slet ikke undværes.

Vi nåede således til fredag. ØBTU spillerne var meldt til i egen række og to rækker over. Så der var planlagt spilleprogram til alle tre dage. Nogle af rækkerne var med pulje og andre direkte med cup. I Danmark er vi primært vant til at skulle igennem puljespillet. Ikke sådan at forstå at man så bedre kan tage den med ro – men man kan jo i hvertfald se et par kampe frem. Cup-spil, – ja, der skal man jo altså være klar fra første bold, ellers er der jo ikke flere kampe i den række.

I Herre Elite gik kun Gammelmark videre efter en god indsats i puljen. I 1. runde tabte han dog til Mats Sandell fra Spårvagen efter en tæt 4sætter, 11-9, 9-11, 7-11, 9-11.

Mads og Nicky gjorde en god figur i holdturneringen. De vandt deres første kamp overbevisende mod Norge 1 med 3-0. Kampen efter blev det desværre til et nederlag mod Frankrig 2, på 3-1 hvor kun doublen blev vundet. Sidste kamp mod Finland blev igen vundet uden problemer 3-0. En ellers fin 2. plads in puljen rakte dog ikke til mere, da kun nr. 1 gik videre til semifinalerne.

I P14 formåede hverken Mads eller Nicky at gå videre fra pulje. Mads uden sejr, og Nicky med en enkelt. Lidt skuffende da det var deres række, og altså her de skulle vise, hvad de kan. Begge kom aldrig ordentligt i gang, og var ikke klar fra første bold, som det kræves til sådanne stævner. Asbjørn gjorde det til gengæld rigtig godt. Han strøg igennem puljen og kom efter et par gode kampe i cuppen frem til kvartfinalen, hvor Enzo Angles fra Frankrig ventede. Det blev en tæt kamp, hvor Asbjørn havde masser af muligheder for at lukke sættene, men var ikke i stand til også at gøre det, og det blev således til et nederlag med cifrene 8-11, 16-14, 14-16, 10-12.

I P15 var det igen hurtigt exit for Mads. Nicky spillede sig i 2. runde hvor han mødte den senere semifinalist kineseren Wang Can. Asbjørn tabte i 1/8 finalen til Hampus Söderlund, Mariedal. Stonor fejede al modstand af banen frem til Kvarten. Slog bl.a. en anden seedet spiller, Joakim Boodh, Linköping, sikkert 3-0. I kvarten mødte han den senere vinder Anthony Tran, Spårvägen. Her var der ikke meget at stille op. Tran spillede stort set efter behag, og Stonor nåede aldrig op på niveauet fra tidligere, og selv om han ihærdigt prøvede at kæmpe sig tilbage i kampen, blev det til en sikker og bestemt fortjent sejr til Tran på 2-11, 6-11, 8-11.

Alle var med i HJ17 hvor Gammel, Stonor og Sass gik videre fra puljen som 2’ere. Sass var begyndt at få spillet til at køre, men måtte se sig slået i 1. runde efter 5 sæt. Stonor havde igen en god dag, men tabte i 2. runde med 3-0 til den 2. seedede Juan Vila, Spårvägen. Gammel var lidt svingende, hvilket måske skyldes at han havde været syg dagen før og derfor ikke havde været i spil. Han gik alligevel videre som 2’er, men tabte i 1. runde.

Samlet set synes jeg, at turen forløb rigtig godt. Spillerne leverede en fin indsats under træningen, og resultaterne er også ok. Der blev tabt nogle tætte kampe men bestemt også vundet nogle. Og vigtigst af alt er nok, at vi ikke taber kampe, vi ikke skal, hvilket jeg tidligere har oplevet på udlandsture.

Vi havde en ekstra overnatning fra søndag til mandag. Det betyder naturligvis, at spillerne misser en skoledag mere. Men en togtur hjem sent søndag eftermiddag med ankomst i København ved midnatstid, det giver alligevel ikke friske børn mandag. Så vi kunne afslutte en lang og rigtig god tur med maner. Tusind tak til spillere og ledere for en rigtig god tur.

Forfatter: Morten Olsen
Kontaktperson tlf.: 29 80 68 85
Kontaktperson e-mail: mo@oebtu.dk