OL 2024 – Kampreferater

31/7 – Dansk nederlag i 1/8-delsfinalen mod stærkt spillende japaner

21-årige Tomokazu Harimoto blev for stor en mundfuld for Anders Lind, der så mentalt slidt ud oven på en hård dag. Både Lind og Harimoto var i aktion tidligere på dagen, hvor det på imponerende vis lykkedes Lind at spille sig blandt de sidste 16 til sit første OL!

Det startede ellers lovende for Lind, der bragte sig foran med 1-0 i sæt med cifrene 11-8. Et sæt hvor japaneren havde svært ved at vurdere Linds stærkt varierede server.

Andet sæt satte japaneren sig tidligt på, men Lind formåede på flot vis at kæmpe sig tilbage. Desværre var der ikke flere fejl i japaneren ved stillingen 10-10 og 1-1 i sæt.

Efter andet sæt så japaneren sig ikke tilbage. Lind fik ikke længere samme udbytte fra serven, og efter stærkt japansk duelspil og flere uprovokerede fejl end tilladt, hvis man skal kunne slå en verdensklassespiller som Harimoto, så blev 1-1 i sæt til et 1-4 nederlag.

Sætcifre: 11-8, 10-12, 5-11, 8-11, 6-11

Vi siger tak til Lind for dansen i singleturneringen ved disse olympiske lege -det har været en kæmpe fornøjelse at følge både Anders og Jonathan. Nu ser vi frem mod holdturneringen og braget mod de svenske stjerner!

 

31/7 – Yeees! Anders Lind besejrer en meget stærkt spillende Redzimski 4-3 efter kæmpe drama.

Hvilken kamp de gav hinanden! Huha – godt at Anders holdt hovedet koldt til sidst. Vender 1-3 i syvende sæt til 6-3 og lukker kampen 11-6!

Første sæt: Lind lægger stærkt fra land og bringer sig på 5-1, men Redzimski kæmper sig flot tilbage og får en kantbold ved 9-9 i en duel, som Anders ellers havde vundet. Suk. Det her sæt skal gerne vindes. Og det bliver det! 12-10 til Lind efter et stærkt sæt af begge og en meget stærk afslutning af Anders.

Det er tydeligt, at Lind forsøger at holde returerne korte og lægge pres mod polakkens baghåndsside – dog stærkt varieret. Indimellem med hårde og boldafgørende diagonale baghåndsåbninger fra Linds forhåndsside. Omvendt så lykkes Redzimski flot med at tøjle Linds serv – han lægger ganske enkelt fremragende returer og giver ikke meget væk.

Andet sæt: Kampbilledet vender. Lind kommer bagud 0-5 og taber hurtigt sættet 6-11.

Tredje sæt: Lind er i teten, tager initiativ i duellerne og bringer sig på 4-1 og 7-2 for at lukke sættet sikkert med 11-6.

Fjerde sæt: Kampen flipper igen. Lind kommer bagud 2-7 og 4-9. Nu dømmes polakken for at skjule sin serv med kroppen og reducering til 5-9. Man øjner chancen, men efter et par ærgerlige fejl ender sættet 6-11.

Femte sæt: Spillerne følges ad til 3-3. Nu er det Linds tur til at få en heldig kantbold, og 4-3 bliver til 7-3 og 10-4. Sættet ser vundet ud, men nu følger to løse bolde fra Lind, og kort efter står der 10-7. Dansk timeout. Der er givetvis nerver på nu, og 10-7 bliver til 10-9. Man frygter for et mindre kollaps. Men Anders spiller nu en kølig og modig forhåndsåbning på en ellers stærk vinklet polsk serv og lukker sættet 11-9. Pyha!

Sjette sæt: Anders kommer foran 2-0 men kommer herefter på bagkant i sættet og er nede 2-4, 6-8 og 8-10. Han server sig på 9-10, og nu polsk timeout. Næste point tabes og dermed sættet 9-11. Vi skal i afgørende.

Syvende sæt: Spillerne starter som lyn og torden. Anders kommer bagud 1-3 efter voldsomt godt spil – ikke mindst fra Redzimski – men faktisk fra begge spillere. Se duellen til 1-1, hvis du vil se en fed duel. Anders tager nu fem point i træk og bringer sig på 6-3. Vanvittig godt tidspunkt at finde det frem. Polakken reducerer, men fra 7-6 ser Lind sig ikke tilbage og vinder sættet og dermed kampen 11-6. Puha – det var sgu en neglebider til sidst. Flot flot sejr over en virkelig stærkt spillende og koncentreret Redzimski.

Anders spiller 1/8-delsfinale i aften klokken 21 mod japanske Harimoto. Anders er selvsagt ikke favorit, men vi ved, at han er i stand til at gøre det.

Kom så Anders!

 

29/7 – Groth ude efter 1-4 nederlag til koreanske Jang Woojin i 1/16-delsfinalen!

Verdens nummer 13 var for stærk på dagen og besejrer Groth, som ellers får en god start på kampen og meget stærkt vinder første sæt 12-10.

Men Groth har kampen igennem svært ved at returnere Woojins serv, og koreaneren tager igen og igen initiativet med sin dødbringende forhånd – ofte rundt om hjørnet fra baghåndssiden.

Groth kan ikke finde modtræk og virker i situationen stresset og ukomfortabel. Andet sæt ender 3-11.

I tredje sæt er Groth godt med og spiller en fremragende bold ved 8-9, som han vinder 9 ud af 10 gange, men en netruller går koreanerens vej, og det ender kort efter 8-11.

Fjerde sæt ligner andet og er til glemmebogen: Kort proces og 3-11. Det ser svært ud.

Så er det sidste udkald for Groth, som i femte sæt løfter sit spil og stærkt bringer sig foran 8-7. Der er muligheder. Ved 9-9 har Woojin desværre serven og laver – symptomatisk for kampen – to hurtige point på serven. 9-11 og nederlaget er en kendsgerning.

Groths næste opgave bliver holdkampen mod Sverige, som dog først spilles i næste uge.

Anders Lind spiller sin 1/16-delsfinale onsdag klokken 11. Se den på DR eller Eurosport.

 

29/7 – Tjoooh! Lind udraderer verdens nummer 17, Marcos Freitas 4-0 efter en helt igennem fantastisk indsats!

Fantastisk mental og taktisk klog indsats. Aldrig været bedre i det korte returspil. Alt gik op i en højere enhed for Anders Lind, som var super nervøs – også op til kampen – men tøjlede det sublimt og fik Freitas til at se skidt ud.

Første sæt er tæt. Lind tager initiativ og spiller super stærkt i det korte spil, men taber et par marginalbolde – og er nede 7-9. Nu følger klassespil, fire bolde i træk, og det meget vigtige første sæt lukkes 11-9. Sådan!

Andet sæt. Lind fortsætter, hvor han slap i første, og vinder sikkert 11-6.

Tredje sæt starter skidt. Lind forsøger det rigtige men misser flere åbninger og kommer bagud 3-8. Sættet ser tabt ud. Så vender sættet. Fuldstændig. Lind reducerer til 7-8, blandt andet efter en af de klassiske under-sideskruede signaturbolde, som Freitas misser. Det fortsætter. Lind tager 8 (!) point i træk og lukker sættet 11-8. Wow!

Fjerde sæt starter lige. Ved 3-3 presses Anders væk fra bordet men får på forunderlig vis vundet efter en række opsamlinger…Freitas virker tømt. Hans baghånd fungerer ikke godt, og han får ikke lov at styre spillet med forhånden – og når det alligevel sker, fanger Lind næsten alt. Resten af kampen er Linds. Han lukker sættet og kampen med 11-4. Bum!

Hvilken start på OL af de danske spillere!

 

27/7 – Groth vinder overbevisende 4-0 i tricky første kamp ved OL!

Det blev akkurat lige så atypisk en kamp, som man på forhånd kunne have spået, da Groth i aftes besejrede den finurlige antispin-spiller, Luka Mladenovic.

Spilleren fra Luxembourg spiller med antispin i baghånden – når han da ikke lige vender battet og spiller med det i forhånden. Det gør han jævnligt. Skruen vendes, boldene “sejler rundt”, og det er nærmest umuligt at finde sin sædvanlige rytme og tryghed i spillet.

Første sæt er helt tæt. Groth kommer bagud 8-10, men bevarer koncentrationen og spiller to virkelig gode bolde under stort pres. Ved 11-11 spiller Groth igen en fremragende bold, hvor han redder en giftig netruller, og kort efter lukkes det uhyre vigtige første sæt 13-11.

Det er som om, at det giver Jonathan lidt mere ro i spillet, og andet sæt cruises sikkert hjem med 11-4 efter 3-3.
Tredje sæt udvikler sig tæt som første. Groth kommer bagud 3-5, men tager tre i træk til 6-5, og Luka tager timeout. Groth kommer bagud 7-8, men bringer sig foran 9-8 og jubler behørigt. Der er fuld intensitet på kampen. Luka looper for langt, og Groth lukker sættet 11-9.

Med 3-0 i ryggen har Groth kampen et rigtig godt sted. Fjerde sæt starter tæt, men fra 5-5 ser Groth sig ikke tilbage og lukker sættet og kampen med 11-5.

En overbevisende sejr efter en meget koncentreret og fokuseret indsats i en vanskelig kamp mod en særdeles uortodoks modstander. Fremragende dansk start på OL-turneringen!

Mandag klokken 13 spiller Anders Lind mod Marcos Freitas i round of 64, mens Jonathan Groth i round of 32 skal op imod koreanske Jang Woojin mandag aften klokken 22. Kampene vises på Eurosport, DR1 (Lind) og DR2 (Groth).

 

// Kresten Roland Johansen