OL med D-A-D og AQUA

Ved en stor OL-fest på Rådhuspladsen 1. og 2. oktober kan børn og unge prøve kræfter med et væld af sportsgrene. Festlighederne bygger op til IOC’s valg af værtsby for OL i 2016.

Fra den 1.-9. oktober afholder Den Internationale Olympiske Komite (IOC) session og olympisk kongres i Bella Center i København.

Sportslige aktiviteter og musik for alle
Chancen for, at de olympiske lege rent faktisk kommer til Danmark, er svær at få øje på. Men IOC-kongressen er også en meget stor olympisk begivenhed, og der er dømt olympisk folkefest i hovedstaden til oktober.

Under titlen Copenhagen Olympic Festival bliver der et væld af aktiviteter før og under IOC-kongressen. På Rådhuspladsen den 1. og 2. oktober bliver der et hav af sportsaktiviteter for børn og unge.

To af Danmarks største musiknavne AQUA og D-A-D sørger for den musikalske underholdning.

Danmark i verdens søgelys
Den største mediebegivenhed er i sessionens første del, når IOC 2. oktober vælger værtsbyen for OL 2016. Kandidaterne er Chicago, Tokyo, Rio de Janeiro og Madrid. Og mere end 1100 internationale mediefolk dækker begivenhederne i København.

Under IOC-sessionens anden del 7.-9. oktober stemmer IOC om golf og rugby skal være på OL-programmet i 2016. Der er desuden valg af nye medlemmer til IOC, hvor HKH Kronprins Frederik er kandidat.

Copenhagen Olympic Festival før og under IOC-kongressen
– Skole-OL med 12.000 deltagere. 28.-30. september.
– Copenhagen Countdown på Rådhuspladsen med show, koncerter og aktiviteter for hele familien:
Fodbold, bmx, volley, roning, trampolin, gymnastik, streetbasket, vægtløftning, taekwondo, judo, kørestolsrugby, hockey, quianball, kajak, sæbekasseløb, dans, fægtning osv. 1.-2. oktober.
– Olympic Congress Run – motionsløb gennem København. 2. oktober. Tilmeld dig på www.olympicrun.dk
– Ungdoms-OL mellem seks danske byer. 3. oktober.
– Og meget andet. Se hele programmet på 2009olympiccongress.com

– læs mere hos DIF

Forfatter: Mads Aarup
Kontaktperson tlf.: 43 26 20 30
Kontaktperson e-mail: maa@dif.dk