Opstart af ny klub

Der har været en stigende interesse for bordtennis de sidste to år, og nye klubber er kommet til. Herunder kan du læse om succeshistorien med Skagen Bordtennisklub, der har fået en fin start. Hvis du tænker på at starte en ny klub, så kan du også kontakte Breddekonsulent Allan Bentsen på 43 26 21 17.
 
Skagen Bordtennis Klub blev stiftet den 14. november 2005. Ideen til klubben kom i foråret 2005 fra tre pædagoger fra Hedeboskolen i Skagen. De havde lige afholdt deres årlige bordtennisturnering i SFO, og synes det kunne være en god ide, at der var et fritidstilbud med bordtennis til børn og unge i Skagen. Derudover havde de også hørt fra en del forældre, at de også kunne tænke sig at spille bordtennis. Herefter gik de i gang med at undersøge mulighederne for at starte en klub.

I løbet af sommeren 2005 fik de en aftale med Skagen Kultur og Fritidscenter om træningslokale og lån af borde. Det var muligt at få 7 træningstimer om ugen. Endvidere havde flere voksne tilsluttet sig initiativgruppen og ville gerne hjælpe med at starte klubben. På det grundlag blev der etableret en prøvemåned, for at se om interessen virkelig var så stor, som initiativgruppen mente. I uge 41 var vi så klar til at starte op. Interessen var stor. Vi havde tre nye og to gamle borde, som vi havde fået stillet til rådighed, men det var ikke nok. Det var derfor nødvendigt, hurtigt at få lånt tre borde mere, så vi kunne spille på 8 borde. Løbet af den første måned var der ca. 70 børn, unge og voksne, der prøvede at spille bordtennis. Da interessen holdt udover nyhedens interesse, blev det besluttet at afholde stiftende generalforsamling, og den 14. november 2005 blev Skagen Bordtennis Klub stiftet.

I dag er vi ca. 48 medlemmer, hvor af 35 er børn. Vi træner hver mandag og torsdag. Vi har allerede afholdt vores første interne turnering i december 2005. Vi har fire voksne bordtennisspillere, som trænere. De har alle spillet bordtennis, da de var unge, men har aldrig været på trænerkursus. Vi har selvfølgelig planer om, at de skal deltage i de kurser, som DBTU tilbyder.
Nu, da vi er kommet godt igennem den første fase, nemlig at få startet en klub og er ved at forberede fase to, kom vi til at tænke på dig. Vi føler os ikke rigtigt rustet til at komme ud og deltage i turneringer endnu. Vi kunne godt bruge lidt hjælp fra en erfaren spiller, til at fortælle os om regler og stævner, samt vise os reglerne i praksis; da alle vores erfarne spillere ikke har deltaget i turneringer de sidste mange år. Derudover kunne vi også godt bruge nogle tips til, hvordan man kommer videre med at udvikle klubben. Er der noget der er specielt vigtig, for at være sikker på at klubben også eksisterer i fremtiden?

Skagen er et lille lokalsamfund med begrænsede muligheder for børn og unge. Det er derfor en stor glæde for os, at vi har kunnet etablere en Bordtennisklub i Skagen med støtte fra kommunen, Skagen Kultur og Fritidscenter og den lokale ugeavis. Vores vision er, at skabe en bæredygtig klub, med en medlemsgruppe der tager hånd om hinanden og at give børn og unge en god, sjov, social og lærerig fritidsinteresse, som de kan dyrke i mange år. Derudover ønsker vi også til knytte voksne til klubben, som kan dyrke bordtennis på motionsplan evt. pensionistbordtennis.

Det ville derfor glæde os meget, hvis du kunne afse tid til at komme og besøge os. Vi mener, at dit besøg vil være lærerigt og til stor glæde for såvel børn som voksne i vores bordtennisklub.

Med venlig hilsen
Skagen Bordtennis Klub

Forfatter: Dorthe Jensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: allan.bentsen@dbtu.dk