På et hængende hår.

SISU – OB
To hjemmekampe stod på menuen for SISU’s førstehold inden weekenden. Første dyst var mod OB, der inden kampen stadig havde en af de eftertragtede slutspilspladser at spille for.
Alligevel kom SISU hurtigst ud af startblokken med en overbevisende 3 – 0 sejr til Ulrik Marcussen over OB’s formodede svageste kort – unge Rasmus Klein. På det andet bord tog Torben Rasmussen sig kærligt af Poul Sørensen og bragte sig, uden at kigge tilbage, på 2 – 0. Alligevel fik Poul vendt skuden – udlignede til 2 – 2, men lignede ikke en trussel i femte hvor Torben hurtigt bragte sig på 7- 2. En høj i forhånden – et smash ud over bordet – et primalskrig fra den gode Pouldreng samt en herefter apatisk Torben, vendte billedet og med Poul let på tå og Torben som tilskuer blev stillingen 11 – 9 til Poul og holdkampen 1 – 1. Herefter blev SISU’s grand old man kørt i stilling og med færten af en svensker viste Claus Pedersen hvorfor han stadig kan begå sig i toppen af dansk bordtennis. Alligevel gik det svenske flag til tops da OB’s Mikael Mathiasson hev en kneben 3- 2 sejr i land.
På det andet bord formåede Thomas Kjeldgaard for første gang i sæsonen at trække det længste strå da han sendte Morten Hyrup i kanvassen med 3 – 1 i sæt. Samlet 2 – 2 inden doublerne; og da disse blev delt med sejr til CP og Torben med 11 – 9 i femte over Rasmus og Michael, mens Ulle og Kjeldgaard ikke udnyttede 10 – 6 og fire matchbolde var stillingen 3 – 3 inden de sidste singler.
For meget skru?? For meget rutine? Det vides ikke, men det tog ikke meget over 10 minutter inden Poul Sørensen måtte strække våben mod Claus der fik revanche fra sidst de to mødtes. Da den svenske fynbo samtidig gav en tur i karrusellen til Torben var stillingen 4- 4 inden de to sidste singler. Her viste tempoet (og temperamentet) sig hurtigt at være mere end Ulrik kunne være med til mod Morten Hyrup, der sikkert bragte OB på 5 – 4 efter en overbevisende indsats af så ung en spiller på så vigtigt et tidspunkt. Så hvilede OB’s medajlemuligheder på Rasmus’ skuldre mod Thomas Kjeldgaard. Efter en kamp Rasmus havde stor ære af taber han den med 11- 9 i femte efter at have haft chancen for sejr i både fjerde og femte sæt og dermed 5 -5 i den samlede stilling.
For første gang i sæsonen skulle det nye system, hvor man spiller en afgørende double om et ekstra point, tages i brug. SISU satsede alt på at det ”grå guld ” (Torben og Claus) kunne trække endnu en doublesejr i land, mens OB sendte Hyrup og Matiasson i ringen. Desværre kunne de små grå ikke stå distancen og efter en tæt start lignede det mest af alt spil til et mål hvor OB- drengene svingede taktstokken.
6 – 5 til OB efter en lige kamp der giver forhåbninger og et par tætte dyster når holdene skal krydse klinger efter jul.

SISU – Køge
Søndag var det på papiret op ad bakke for SISU mandskabet da der i aulaen blev budt velkommen til de forsvarende mestre fra Køge.
Alligevel blev døren fra start lukket på klem for en lille julegave af Køges spillere. På det ene bord spillede Ulrik Marcussen en brandkamp hvor han med stor vilje og godt spil hev en 3 – 2 sejr i land over Køges Joakim Andersson. Samtidig var Christian Andersen i store problemer mod Thomas Kjeldgaard på det andet bord. Efter en maratonkamp hvor Kjeldgaard har flere chancer for sejr bliver det alligevel Køge sejr i fem sæt og udligning 1 -1.
Efter en fin SISU start viste det sig dog at toget var kørt og at dem fra SISU stadig stod på parronen. Claus Pedersen havde ikke nogle modtræk mod svenske Magnus Petterson, mens Torben Rasmussen ikke havde fået det det rigtige ben ud af sengen til dagens kamp og blev sat til vægs mod Køges førstesingle Fredrik Nilsson. Da to doubler også røg over sundet var der lang vej igen med en føring til Køge på 5 – 1. Her møder Ulrik så Fredrik han spiller det måske bedste i denne sæson, men alligevel må han se for mange point på Køgespillerens tavle og dermed en samlet sejr til Køge på 6 – 1.
Alt i alt en weekend der giver forhåbninger til at der efter jul skal spilles mange velspillede og vigtige kampe der forhåbentlig kan resultere i at SISU kan blive i den bedste række hvor de hører hjemme.

Forfatter: claus pedersen