Peter Rosenmeier kåret

På billedet direktør i Pressalit, Dan Boyter (tv.) og Peter Rosenmeier (th.) ved dagens prisoverrækkelse i Charlottenlund. Foto: Brian Mouridsen.

Ved et velbesøgt pressemøde hos Elsass Fonden i Charlottenlund kårede Parasport Danmark og Pressalit årets parasportsudøver 2016. Det var 12. gang at prisen blev uddelt og valget faldt på den paralympiske guldvinder fra Rio de Janeiro (i bordtennissportens klasse 6) Peter Rosenmeier, der modtog Keep Living-prisen, som ud over anerkendelsen også indbragte ham 40.000,- kr.

Peter Rosenmeier, der oprindeligt stammer fra Hadsund, debuterede i paralympisk sammenhæng i Athen i 2004, hvor han vandt bronze. I Beijing i 2008 kom han øverst på skamlen og kunne lade sig hylde som paralympisk mester, og siden er det blevet til mange fornemme EM- og VM-medaljer.
Det har dog særligt i de senere år været svært for ham at opretholde status som verdens bedste, og i 2012 måtte han ved de Paralympiske Lege i London nøjes med bronzemedaljen til stor skuffelse for ham selv. Han har i flere afgørende finaler og semifinaler måttet se sig slået af sine nærmeste konkurrenter, og særligt spanieren Alvaro Valera har voldt ham problemer. Derfor var det en ekstraordinært kærkommen sejr, da det lykkedes at vende både 0-1 og 1-2 i sæt til en femsætssejr i Rio mod netop ham.

Direktør i Pressalit, Dan Boyter, overrakte prisen og begrundede valget af Peter Rosenmeier således:
”Peter Rosenmeier har formået at holde et internationalt topniveau over meget lang tid, og nu har han taget medaljer til fire Paralympiske Lege i træk. Det vidner om en unik evne til at fokusere og til at levere varen på det rigtige tidspunkt. Peter besidder desuden en utrolig fightervilje, som han også viste, da han fik vendt et truende nederlag i PL-finalen til en dansk guldmedalje”, sagde Dan Boyter, der selv var til stede og overværede finalekampen i Rio. Han fremhæver også Peters stærke evner uden for banen:
”Peter er en rollemodel for mange, ikke kun inden for sin egen sport. Han er med til at udbrede kendskabet til parasporten, både gennem traditionelle medier og ved en meget aktiv brug af sociale medier. Det er altid med et glimt i øjet, og det er ikke uden grund, at vi i DR taler om ‘Rosenmeier-effekten.’ Jeg er derfor glad for at kunne overrække ham Pressalits Keep Living-pris i dag”, sagde Dan Boyter, der også sidder i DR’s bestyrelse.


Pressen var massivt til stede ved dagens pressemøde i Charlottenlund. Foto: Carsten Egeholt.

Peter Rosenmeier takkede for prisen, og lagde ud med ordene:
”Nu er det jo ikke lige mig at stå her”, som blev efterfulgt af et kæmpe smil, der vidnede om, hvor meget han føler sig hjemme i mediernes søgelys. Jo, det var med det sædvanlige glimt i øjet, at Peter Rosenmeier fortalte om scenariet for otte år siden, hvor han i Århus også modtog hæderen efter at have vundet paralympisk guld i Beijing i 2008.
”Den gang var der vel 10 personer, hvor af den ene var en fotograf, som vi havde betalt for at komme”, sagde han. I dag var det svært at få plads til at tage det gode billede blandt ca. 150 personer.


Peter Rosenmeier takker for prisen. Foto: Brian Mouridsen.

”Vi er kommet langt. Jeg er både stolt og glad for prisen og anerkendelsen – og ikke mindst for de ord, der fulgte med. Pressalits Keep Living-pris er jo med til at afslutte sæsonen for os paraatleter, og det er dejligt for mig at kunne afslutte en fantastisk sæson med endnu en sejr”, sagde Rosenmeier, der så var klar til at blive interviewet af en række medier og til at tale med HKH Prinsesse Benedikte, der er protektor for Elsass Fonden og DHIF.


Protektor for Elsass Fonden og DHIF, HKH Prinsesse Benedikte i samtale med Peter Rosenmeier. Foto: Brian Mouridsen.

Elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen havde mange roser til både Peter Rosenmeier og de øvrige nominerede atleter, der sammenlagt hjemtog syv medaljer ved PL i Rio:
”Vore verdensklasseatleter, som alle var nomineret til dagens pris, slog til i Rio. De levede op til vore og egne forventninger – og medaljerne blev taget på spektakulær vis i knivskarp konkurrence, hvor vi sad på det alleryderste af sædet på stadion eller foran fjernsynet derhjemme. Peters ukuelige vilje og vindermentalitet er de kvaliteter, som gør, at Peter står på podiet i Rio med en guld- og ikke sølvmedalje efter en fuldstændig vild finalekamp mod verdensetteren, Alvaro Valera, hvor Peter flere gange er dømt ude. Det var Peters fjerde PL, og jeg synes, at vi som forbund kan være stolte af, at vi har været med til at få skabt en fornuftig balance mellem familieliv, arbejde og sport sammen med Peter. Dette fundament skal vi tage med os videre frem mod Tokyo 2020, hvor Peter med sine mange kvaliteter vil være en fortsat inspiration for vore øvrige atleter”.


Bagerst fra venstre Dan Boyter og Peter Rosenmeier sammen med de øvrige nominerede til Pressalits Keep Living-pris 2016. Susanne Sunesen, ridning (ved siden af Rosenmeier) og yderst til højre Daniel Wagner Jørgensen, atletik. Forrest fra venstre Jonas Larsen, svømning og Stinna Tange Kaastrup, ridning. Foto: Brian Mouridsen.

De seneste ti vindere af Pressalits Keep Living-pris:
2006: Jackie Tony Christiansen, atletik
2007: Annika Lykke Dalskov, ridning
2008: Peter Rosenmeier, bordtennis
2009: Karina Lauridsen, svømning
2010: Landsholdet i ridning
2011: Kvindelandsholdet i goalball
2012: Jackie Tony Christiansen, atletik
2013: Landsholdet i kørestolsrugby
2014: Amalie Vinther, svømning
2015: David Amager, landstræner i ridning

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk